Förkylning

Danne var här en snabb runda igår på kvällen men när han hade åkt blev det lite dator men sen somnade jag.

Idag har jag bara försökt klara mig igenom dagen. Men har inte varit helt på topp på grund av förkylningen. Fick skippa badet i skolan och orkade inte riktigt anstränga mig på lektionerna. Sen efter skolan blev det en snabb fika och tur på staden med Erika. Jag träffar ju inte henne allt för ofta nu. Lite synd faktiskt.

Sen blev det bussen hem och nu har jag fastnat här.


Ikväll kommer kanske Håkan och Mikael förbi.

Ajdå

Kollade precis om jag hade feber och det visade sig att min temperatur låg på 38. Inte helt för bra men inte det värsta i heller. Däremot har förkylningen blivit värre och jag har fortfarande ont i halsen och hosta.

Det var nog tur att jag skippade simmningen idag i alla fall.

Sen jag kom hem har jag bara krypit ner i sängen och kollat på filmen Änglar och Demoner. Absolut lika bra som den förra filmen. Men nu är den slut och snart ska jag äta.

Dagen

Det började med sovmorgon men jag gick ändå upp ganska tidigt. Matte blev min första lektion och efter det var det lunch.

När jag hade ätit gick jag över till park och hälsade på byggprogramet. Där blev det lite kortspelande med Håkan och Lenny. Håkan förlorade nog mest faktiskt. Men sen skulle dom börja så då gick jag tillbaka till min skola. Dagen avslutades med en av dom vanliga extremt långa SO-lektionerna.

Sen blev det tåget hem.

Trött

Jag var lite totalt slut när jag kom hem så jag sov lite mer än en timme. Sen kom Danne en kort runda innan det blev dax för min träning. Träningen gick väl bra fast jag var totalt off på grund av förkylningen och hela dagen i Malmö.

Nu blir det en snabbdusch och sen direkt i säng.


Malmö

Jag gick upp redan lite i sju och gjorde vid mig. Sen hämtade Annies pappa upp mig och släppte av oss vid stationen. Där träffade vi Eric och en liten stund senare kom Danne. Fast honom hann vi knappt prata med eftersom tåget kom precis då.

Sen började tågresan till Malmö. I Ystad hoppade Martina också på och sen blev det prat hela vägen till Malmö. När vi kom till stationen hoppade vi på en av statsbussarna ut till Entré. Martina följde med på bussen men sen skulle hon vidare till sin skola.

Sen blev det ungefär två timmars shopping där. Det första vi handlade blev maränger. Onyttigt men gott. Sen blev det lite underkläder och smycken för min del. Någon vinterjacka hittade jag däremot inte. Men jkag får väl leta vidare. Än så länge är det ju ganska långt kvar till vintern.

Sen tog vi statsbussen tillbaka till stationen. Sen var det dax för en snabblunch på subways.

Efter det fortsatte vi med gågatan men där hittade jag absolut ingenting. Sen tog vi statsbussen från triangeln tillbaka till stationen eftersom vi inte orkade gå. Men två halvförkylda prickar som vi orkade inte längre tid i staden.

Vi tog tåget tillbaka till Ystad och sedan blev det bussen hem.


Danne

Kvällen spenderades med Danne. Först åkte vi en runda och träffade lite blandat folk men sen åkte vi hem till mig och kollade på film. Men nu har han åkt och jag är här själv.

Men jag ska nog snart gå och lägga mig. Ska upp tidigt imorgon även fast vi är lediga. Då blir det ju malmö med Annie.

Men nu måste jag svara på ett sms från Danne. God natt!

Skolavslutningen

Det fotades ju en hel del på skolavslutningen och nu har (äntligen) bilderna kommit på skolan hemsida. Jag hade dock räknat med lite fler bilder men man tar ju dom man får.


















Roliga minnen!


Emelie

Det var ju över en månad sen vi sågs men ändå hade vi ganska bra koll på hur det stod till i varandras liv. Det har man verkligen att tacka internet för. Men givetvis blev det ptrat ändå.

Sen blev det som vanligt en film också. En hiss för mig och en diss för Emelie. Hon tyckte att det var lite för mycket B-film men den gick ju absolut att se på.

Sen har vi även kollat på gammla idol-klipp. Människorna där sjunger ju verkligen hemskt. Men några bra sångare är där.

Nu har Emelie åkt och jag ska snart äta. Ha det bra.


Övningsköra

I förmiddags har jag inte gjort mycket mer än övningskört. Eller jo, jag har faktiskt gjort en matte diagnos också. Äntligen lyckades jag ta tag i något tråkigt...

Sen åkte jag och mamma iväg en runda. När jag kom hem var jag ett par skor rikare. Nu är det bara vinterjackan som fattas men hoppas på att hitta en sån imorgon. Då blir det ju malmö med Annie. Dit är förresten nog redan min bror påväg. Han ska se Malmö - Hammarby matchen. Jag kan ju knappast låta bli att bli avundsjuk.

Men nu kommer en efterlängtad Emelie så nu måste jag gå. Ha det gött!


Kvällen med Danne + annat trevligt folk.

Jag åkte till Danne och en stund senare kom Jocke också. Dom krängde kanelbullar men jag var redan jättemätt eftersom jag precis hade ätit. Sen skulle Jocke iväg och vara taxi så då åkte jag och Danne också ut en runda. Sen resten av kvällen bestod av trevligt folk och många turer fram och tillbaka.

Kristianstad

Dagen började med en långfrukost och när jag hade gjort vid mig och var klar kom Danne. Fast han kunde inte stanna så länge eftersom min moster kom och hämtade mig och mamma.

Sen bar det av till min kusin Mia där det blev lite prat. När min andra kusin Tina hade varit och fått småskitarna klippta kom även hon. Sen packade vi in oss i två bilar och åkte iväg till Kristianstad.

Vi började nyttigt med att gå till McD. Efter en snabb middag började jag och mamma gå vidare till shoppingen medans mina kusiner försökte få Oliver och Lovisa att äta upp.

Dagens första och sista köp blev en rosa tröja. Men sen åkte vi hem allihopa igen. Lovisa prata på som bara den innan hon somnade i baksätet. Oliver sov på vägen in. Haha, man kan verkligen inte låta bli att skratta åt mina kusinsbarn. Fast Samuel var ganska lugn idag, även om mitt halsband blev en favorit (som senare gick itu).

Men nu väntar jag på pappa som ska komma hem så att vi kan äta. Sen ikväll åker jag nog till Danne.

Trevlig kväll.

Kvällen

En halvtimme efter det att Annie hade släppt av mig här hemma var jag på väg ut igen. Men då åkte jag med Danne. Sen har hela kvällen spenderats med honom och epa-folket. Ganska trevligt men jag var lite trött. Slutet på veckan nu ju... Fast nu slutade kvällen tidigt för mig men så hinner jag göra ngt imorgon.

Trevlig helg.

Eftermiddag

Efter en och en halv lektion hade jag slutat så då väntade jag på tåget och sen tog jag mig hem.

Väl hemma träffade jag Danne igen, och sen när han hade åkt kom Annie en runda. Sen körde vi en runda till volvo för att snacka med epa-folket.



Sovmorgon

Min första lektion (som skulle varit halv tio) var inställd så jag började inte förrän tio över tolv. Alltså stannade jag hemma till halv tolv. Men redan lite över åtta kom Danne. Det blev lite prat och sen lite mys. Men sen åkte han och jag stressade till bussen som ändå var sen.


Lite bilder...

För ett tag sen kom bönderna ju hit och drack kaffe men då orkade jag inte lägga in några bilder. Men eftersom min blogg har bildbrist får dom hamna på bloggen nu istället.








Kvällen

Det blev en trevlig kväll hos Annie men en mindre trevlig kväll för övrigt. Men vi pratade massor och sen åkte vi och handlade tuggumi. Då passade vi även på att kolla på Björns nylackade epa. Den var mycket fin. Sen blev det även lite prat med folket som var där.


Annie var glad och en aning galen.


Annies ändå

Jag har inte fått något skolarbete gjort. Fastnade framför tv:n istället. Ganska typiskt mig faktisk. Men snart åker jag till Annies med ett snabbstop hos min kusin.

Trevlig kväll.

Ingen rolig eftermiddag

Nehe, så försvann dom planerna. När jag kom hem började mamma babbla på om att det var jättekort tid jag kunde vara hos Annie så det var inte lönt att åka dit. Jag var väl inte på världens mest strålande humör då jag kom hem och blev ju inte gladare nu. Men jag får väl försöka se det positivt eftersom jag får tid att ta igen lite i skolan. Hur man nu ska lyckas se skolarbete som något positivt kan däremot bli ett litet problem.

Håller er uppdaterade.

I skolan

Just nu sitter jag med grupparbetet i SO. Vi har faktiskt jobbat i en timme och 40 minuter nu så nu behöver jag en paus, även om det fortfarande är en timme kvar av lektionen. Men sen blir det lunch och tur är det för jag är hungrig.

I eftermiddag kör jag nog direkt till Annie så något inlägg blir det antagligen inte förrän ikväll.

Nu så blir det nog prat resten av tiden. Ha så trevligt.

Sov gott

Skolan slutade faktiskt tillslut. Sen var det bara och ta sig hem och börja plugga inför testet imorgon. Men som tur var kom Annie och räddade mig så vi körde en runda.

Sen var det hem och äta innan träningen började. Eller ja, vi fick leta efter nyklar i en kvart eftersom där var låst. Men sen började träningen och den gick väl helt okej. Nu är jag hemma och trött så säger nog god natt nu!

Dagen

Jag hade sovmorgon imorse och tur var väl det. Jag fick verkligen sega mig upp ur sängen, sen duschade jag i en evighet (20 minuter!) och det kändes som om jag aldrig blev klar. Egentligen skulle jag haft arbetstid men jag var helt enkelt för trött sen träningen igår.

Men som tur var hann jag vakna innan det var dax för skolan. Jag hade hela två lektioner innan jag slutade och tog tåget till stationen. Sen begav jag mig till simhallen. Där var även Markus som vanligt så det blev massa prat om allt möjligt. Fick honom till och med att börja prata om smink...

Fast sen blev det hem och äta innan älskling kom. Men nu har han åkt.

Och jag är trött igen. Nu lämnar jag nog det här inlägget. Ha en trevlig kväll.

Skoldagen

På bussen på vägen in till skolan satt jag och pratade ihjäl Håkan om allt och inget. Han var väldigt trött men det var däremot inte jag.

Sen när jag kom till skolan fick jag en rundvandring inne på bygg innan jag gick tillbaka till min skola för att ha mentorstid. Där hände absolut ingenting som vanligt. Sen var det engelska, geografi och klassråd. Sen tog dagen slut för min del.

Även på hemturen hamnade jag på samma tåg som Håkan så då blev det mer prat, fast då var ju även Emmie, Viktor, Tobbe och Calle där.

Sen tiggde jag skjuts hem av Håkan eftersom jag hade skoskav. Fast egentligen var jag lat. Men jag var snäll och bjöd på kaffe. Lite senare kom även Danne.

Nu har båda dom två åkt och jag får väl ta och äta innan träningen. Ha det bäst.

Veckans



Träningar - Som vanligt blir det två drillning och en simmning. En bra vecka då alltså.

Skolan - Den flyter väl på som vanligt. Där finns ju alltid något att göra men inget speciellt.

Vänner/Familj - Någon tid finns det ju alltid över. Till helgen ska jag i alla fall äntligen träffa Emelie. I alla fall ser planerna fortfarande ut så.

Övrigt - Nej, det får nog bli tomt på det här ämnet den här veckan. Det är nog en ganska händelselös vecka.

Alice

Glömde nämna att jag fick ett nytt kusinsbarn under natten. En flicka. Gulligt!

Bönderna här

Godmorgon på er!
Jag är väl pigg och vaken som alltid när det gäller tidiga mornar.

Igår kom Håkan, Mikael, Hampus och Mathias hit för en kopp kaffe. Eller ett par koppar. Men det var trevligt. Det blev en massa prat och det var ju helt annat prat än sånt jag hade pratat med annie om innan idag. Jag fick ju försöka hänga med i samtalsämne som bilar, traktorer och liknande. Fast jag har ju blivit mycket bättre sen sjuan. Tre år med bönder i sin klass gör att man lär sig.

Vid tio-tiden åkte alla utom Håkan för vi satt kvar och pratade och kollade på youtube-klipp. Trevligt.

Men en halvtimme senare körde även han så då gick jag och la mig.

Idag har jag en liten sovmorgon men det är ju klart bättre än ingenting. Nu säger mamma att jag måste gå och äta frukost så det är väl lika bra att göra det. Ha det gött!

Annie

Idag har jag övningskört en liten runda och det gick faktiskt ganska bra. Sen har jag även varit i komsta en runda och efter det kom Annie hit och hälsade på.

Vi gick en ganska lång runda men var tvungna att gå tillbaka när min häl började försvinna. Nu har jag ett skoskav över halva foten som inte är rent för vacker. Men men, sånt läker ju.

Resten av tiden satt vi och pratade om allt och inget. Sen lyssnade vi även på lite musik.

Nu har hon åkt så jag tänkte fortsätta se gossipgirl. Sen får jag se vad som händer ikväll.

Saknad

Nej nu tycker jag verkligen det börjar bli dax för Emelie att komma hem från Stockholm. Annars hoppar jag nog snart på närmaste tåg för att hämta henne. Vi har inte träffats på fyra veckor! Även om det kan gå flera dagar innan vi träffas är ändå månader ovanligt. Nu har jag nog lite Emelie-brist i mitt liv. Senast jag träffade henne var jag ju faktiskt ljusblond... Vi behöver uppdatera snart. Har ju mycket att berätta och prata om.

Ett sms påväg till Stockholm nu och snart kanske också ett telefonsamtal.

Danne

Imorse blev det upp med tuppen. Usch, ibland hade intte en sovmorgon suttit fel...

Men i alla fall så har Danne nästan precis åkt hem. Och ikväll ska jag sitta hemma och mysa med familjen. Det blir en filmkväll, Männ som hatar kvinnor. Jag har redan läst boken men jag hoppas på att filmen är lika bra. Tyvärr tror jag inte det går att få den lika bra. Men i och med att filmen ska ses med hela familjen och uppföljare går på bio just nu... Vågar man hoppas på att bli bjuden på bio?

Trevlig kväll allihopa!


Helg

Jag hann alldeles lagom i tid till bussen. Sen var det då dax för skolan, det blev ett helt onödigt möte samt en lektion innan jag slutade.

Efter skolan startade jag helgen med en shopping tur på stan med min mamma som mötte upp mig. För min del blev det en kavaj och en ring. Kommer ju nästan se ordentlig ut nu. Men bara nästan.

Sen ikväll blir det idol-tittande för min del.

Ha det bra!

Missat med uppdateringen.

I onsdags glömde jag bort uppdateringen totalt men jag var i alla fall på träning. Sen igår satt jag med ett skolarbete som skulle lämnas in senast idag. Men jag hann bli klar i sista minuten som vanligt. Eller jag hade ju hela 14 timmar till godo.

Fast sen kom även Danne och hälsade på mig en timme ungefär. Skönt med lite paus från arbetet ocklså är det ju alltid trevligt att träffa honom. Tyvärr hann jag aldrig träffa Annie som det var tänkt att jag skulle ha gjort igår. Men vi får se till att ses en annan dag.

Nu kallar nog bussen på mig!

Bollerup

Danne släppte precis av mig här hemma. Vi har varit en runda på bollerups gymnasium och snackat med lite av hans kompisar. Trevligt, fast mest osocialt eftersom tv:n var igång. Fast nu ska jag nog kolla på lite tv...

God natt!

Simma

Skoljoggen gick bra men jag är definitivt för lat för att springa en mil så jag gick hela istället. Sen var Mikael snäll så han skjutsade mig, Cecilia, Johanna och Mathilda tillbaka till skolan.

Efter det var det lunch och sen väntade bara en lång So-lektion. Vi såg en film om riksdagen och det var väldigt nära att jag somnade.

Sen blev det dax för lite simmning och nu ikväll kommer Danne.

Snart iväg

Om 20 minuter blir det nog dax för mig att gå iväg till bussen och just nu har jag inte alls gjort vid mig. Eller jo, frukost har jag ätit och även duschat. Mitt hår ser alltid helt hemskt ut när jag duschat på kvällen så därför blir det alltid en morgondusch också efter träningarna.

Nu har jag också bäddat sängen eftersom jag tog en paus ifrån det här inlägget.

Idag börjar dagen med skoljoggen. Och jag som lyckades sträcka benet igår. Men det går väl.

Sen i eftermiddag blir det simmning för min del.

Ha en bra dag för nu måste jag stressa.

Träning

Snart, eller när som hellst kommer Danne hit. Fast det blir bara en kort stund idag eftersom jag har träning ikväll. Och med tanke på hur dåligt jag sov inatt kommer jag vara dödstrött när jag kommer hem vid halv 10, 10...

Men nu lämnar jag er för kvällen. Ha det bra.

Ändring

Nu har jag haft den gamla layouten tillräckligt länge. Dax för något nytt. Bättre eller sämre?

Tidigt hemma

Jag kom hem mer än en och en halv timme tidigare än vad jag räknat med. Sånt är aldrig fel. Sen har jag mest tagit det lugnt men nu får jag nog ta tag i skolarbetet... Fast jag har ju ett litet småprojekt som är betydligt roligare. Ni får se sen.



Det var längesen ni fick en bild så jag passar på att slänga in en nu.


Ny vecka

Träning - Det är två träningar i veckan som gäller. Det är nog faktiskt ganska lagom mycket. Sen imorgon blir det en tur till simhallen.

Skolan - Den är igång som vanligt och det finns alltid något att göra. Det finns massor av saker jag borde göra just nu istället för att sitta och skriva här. Men, som sagt går sånt som är kul oftast före. Sen imorgon blir det en halv utedag.

Vänner/Familj - Försöker... Känns som om den biten kommer bli lite åtsidosatt den här veckan. Jag får passa på att bättre mig längre fram.

Övrigt - Jag har ingen anning om det händer något speciellt den här veckan. Fast jag har ju lite förändringar på gång. Men mer säger jag inte just nu, för ni lär märka det tids nog.


Söndag

Danne var här hela eftermiddagen och vi pratade en hel del. Har ju inte träffats sen i torsdags... Fast nu får jag se om han kommer ikväll igen. Annars blir det tv:n för min del...

Fast sen hade jag ju engelska till imorgon... Usch, jag orkar nog inte det, fast jag har i för sig sovmorgon imorgon. Tror det går att lösa på något vis då.

Dagens underhållning


Pluspoäng

Oj vad duktig jag har varit. Jag har lyckats ta tag i arbetet som vi har i svenska. Även om jag kollade på film samtidigt så har jag faktiskt gjort någonting vettigt idag.

Fredag kväll

Kvällen började med att jag satt för mig själv och kollade på idol. Sen när det var slut åkte jag ner till biografen för att hämta Erika eftersom hon hade slutat då. Sen blev det en kväll med massa prat. Det var verkligen längesen jag träffade henne märkte jag.

Sen åkte hon innan det blev ny dag och jag såg klart filmen vi höll på att se.

Sen blev det ett par sms men som vanligt somnade jag. Att somna framför en tv går verkligen inte men om man väntar för länge på ett sms när man är trött somnar man. Fast sen vaknade jag lite i fyra och svarade på dom sms:en jag hade fått. Tråkigt nog var ingen annan vaken då så jag somnade om igen.

Slutat

Jag har bara haft en lektion och på den skrev vi bara klart och lämnade in en uträkning. Sen pratade jag bort resten av lektionen. Mentorstiden slapp jag så nu står jag här vid en dator och försöker ta död på lite tid. Tåget går inte förrän om en timme... Idag hade det nästan varit bud på att slippa skolan eftersom jag hade kunnat arbeta den halvtimmen hemifrån...

Menmen, en lugn dag ska man kanske inte heller klaga på.

Nu ska jag nog gå en runda eftersom det är riktigt fint väder.

Ha det fint!

Sovmorgon till middag

Fredag är absolut den härligaste dagen i veckan. Ska bli så himla skönt att ha helg sen. Fast den hr dagen har ju börjat ganska bra ändå.

Jag börjar inte förrän tolv och tio och tänkte ta bussen in halv tolv. Så jag har haft sovmorgon till midddag. Jag vaknade dock vid sex och då tänkte jag ut och springa men vädret var inte så inspirerande så jag somnade om till åtta.

Sen har jag börjat på svenska arbetet.

Nu måste jag kila.. Hemma vid halv tre igen.

Danne

Nu har Danne precis åkt hem. Tyvärr blir det så tidigt nu för tiden eftesom det är skola dagen efter. Men som sagt är lite tid bättre än ingenting alls.

Håkan kom även förbi en runda och pratade lite. Mycket trevligt så klart.

Fast sen kollade jag och Danne på Idol. Lite halvt i alla fall. Men mysig och rolig kan han va ibland. Nej nu kallar sängen.

God natt.

Lång dag

Skoldag idag. Det känns verkligen som om hela dagen har gått i ett sträck utan några raster. Jag är verkligen helt slut i huvudet. Givetvis har jag fortfarande läxor men dom får ligga på hylln tills imorgon. Jag börjar nämligen inte förrän tio över tolv då. Härligt med en riktigt lång sovmorgon. Sen har jag bara en lektion och mentorstid innan jag kan åka hem igen. Det känns ju inte mycket lönt att åka in där men jag har väl inte så mycket val. Fast sen är det helg som gäller! Oj, vad jag längtar. Jag har faktiskt inga speciella planer för helgen men det ska bli skönt att ta det lite lugnt.

Nu sitter jag här men snart ska jag nog äta och sen ikväll tror jag att Danne kommer.

Flyt

Skoldagen flöt på ganska fort. Sen på den sista lektionen fick vi sluta 40 minuter tidigare vilket gjorde att jag precis hann med 14.20 bussen. Det var ganska perfekt eftersom nästa inte går förrän en timme senare.

Sen ikväll blir det dax för träning. Missar ju Sverige-Malta matchen men jag blir förvånad om inte Sverige vinner. Men idol hinner jag hem till i alla fall.

Trevlig kväll.

Oj, jag glömde nästan skriva att jag och älskling har varit tillsammans i fyra månader nu. Men jag hoppas ju givetvis på fler.

Sovmorgon, nästan i alla fall...

Jag hade arbetstid på morgonen men eftersom där inte fanns någon lärare, det var första lektionen, och jag behövde en dator (skolans datorer är ju sega) stannade jag hemma istället. Det är faktiskt mycket bekvämare att sitta hemma och arbeta. Ända nackdelen är väl att man gör massa annat som är roligare. Tillexempel prata med min pojkvän på morgonen. Jag tyckte inte han behövde sova längre.

Men sen kom jag till skolan. Bussen krånglade på vägen dit så jag hoppade av och gick sista biten. Sen mötte jag upp Angelica och Irma. Det blev lite småprat och sen började skoldagen. Först matte och sen lunch. Sen var det dax för dagens sista lektion som var två timmar och fyrtio minuter So. Fast vi fick sluta en halvtimme tidigare. Eller, vi fick läxa som vi kunde göra på den tiden men mitt huvud var verkligen slut.

Sen tog jag mig till stationen. Jag var ute i god tid så jag stack in om på pressbyrån och köpte lite dricka och laddade min mobil.

Tåget blev inställt så jag fick vänta på bussen istället.

Sen var det simmning. Markus och jag har börjat med vår fina (las lite slarviga) vana att simma en gång i veckan. Premiär för hösten så vi mjukstartade med två kilometer. Men det är ju alltid något.

Nu är jag trött och hungrig så nu ska jag gå!

Träning!

Äntligen! Som jag hade längtat. Kanske lite för mycket...

Träningen började med uppvärmning och jag hade så mycket överskottsenergi att jag sprang på riktigt duktigt. Kanske lite för duktigt för jag drog in massa kall luft genom halsen. Vi tränar ju i en hall som inte innehåller isolerade väggar utan är mer som ett tjockt tält... Så när jag vaknade på morgonen var jag helt hes. Men i alla fall gjorde det lite ont i halsen och lungorna på träningen också. Fast det var väl bara att bita ihop för det gick ju över.

Sen fortsatte träningen och vi gick mest igenom vad vi kunde. Sen lite prat på slutet.

Jag kom hem lite i tio och sen var det raka vägen in i duschen innan jag, trött som bara den, gick och la mig. Någon mer än jag som sov extremt bra inatt?

Snabb text om dagen.

Skolan var igång idag igen. Fast jag fick i alla fall börja med sovmorgon. Sen hade vi lite mentorstid men det var verkligen inte mycket som vi pratade om där.

Efter det var det dax för fotograferingen. Jag tror det gick helt okej, med tanke på att vi bara fick två bilder.

Sen hade vi en kort runda engelska följt av geografi och svenska. Sen slutade vi för dagen.

Jag tog tåget hem och sen dess har jag inte gjort ovanligt mycket.

Redan ny vecka

Träning - Nu börjar träningen på riktigt! Som jag har längtat. Första träningen blir av ikväll och sen blir nästa på onsdag. Sen hade jag även tänkt simma lite på tisdag. Tror till och med att Markus följer med och håller mig sällskap.

Skola - Skolan rullar väl på som vanligt. Vi har även skolfoto idag. Man lyckas aldrig bli bra på dom fotografierna.

Vänner/ Familj - Under skoldagar är det ju nästan omöjligt att hinna med vänner. I alla fall dom vännerna som man inte träffar i skolan. Till helgen tror jag i alla fall att jag ska till min kusin en dag. Sen träffar jag nog Emelie en dag i helgen också. Sen Danne lär jag nog träffa mest om kvällarna den här veckan.

Övrigt - Jag har faktiskt ingen koll alls på om det händer något speciellt den här veckan men tror att det blir en ganska vanlig vecka utan speciella händelser.


Söndag

Idag har jag väl inte hittat på alldeles för mycket. Min kära kusin kom en kort runda och sen har även Danne varit här ett par timmar.

Kvällen kommer även att spenderas med Danne.

Sverige - Ungern

Danne kom hit om en kort runda sen åkte vi hem till honom för Mikael skulle komma dit och lämna lite saker. Sen blev det ju även kaffe där. Efter det blev det till att åka en liten runda men sen åkte vi hem till mig igen. Vi såg lite simpsons men sen åkte Danne ut igen.

Eftersom det både regnade och var kallt blev jag kvar hemma. Jag såg Sverige - Ungern matchen som slutade hur bra som helst. Målet från Zlatan i sista anfallet som dom började med då där var fyra sekunder kvar. Inte illa. Sen nicken som blev första målet var inte dumt det heller. Sen var det ju lite otur att ungern fick en halvtaskig straff som dom satte. Men det viktiga var förstås att sverige vann.

Efter matchen satt jag och pratade med Robin ett tag men sen gick jag och la mig och tänkte på lite allt möjligt. Alla tankar flög verkligen runder i huvudet igår.

Leighton Meester

Jag satt och klickade runt på olika hemsidor när jag tillslut hittade det här klippet. Leighton Meester från serien gossip girl (som jag följer slaviskt) kan tydligen göra riktigt bra musik också. I alla fall den här låten men nu får jag kolla på youtube om hon har gjort några andra bra låtar.



Ystad sen Annie sen Catja sen...

I går kväll hände inte så mycket och jag slocknade hyfsat tidigt. Men sen vaknade jag redan vid lite över fem och sickade iväg några sms som jag hade fått under natten. Efter det låg jag mest och halvsov tills Ilinka kom för att hämta lite saker till drillningen eftersom hon hade sin första träning med duetterna idag.

Sen var det bara till att gå upp. Jag spenderade jättemycket tid med att prata med mamma. Ibland är hon faktiskt bra att prata med. Men bara ibland.

Vid tolvtiden tog jag och mamma oss in till Ystad där jag handlade en blus och ett skärp. Alltid något.

Sen blev det hem om och äta innan Danne hämtade mig också åkte vi två till Annie.

Hos Annie blev det en kort men trevlig pratstund. Henrik och Lenny kom också dit. Jag åkte där ifrån runt halv fyra och sen var jag hemma om ett tag innan jag åkte till Catja för att lämna hennes skivor. Jag har ju verkligen haft dom ett bra tag så det var på tiden att jag fick det gjort.

Nu sitter jag mest och gör ingenting. Mamma och pappa ska snart sticka iväg på fest. Jag blir hemma ikväll och följer inte med. Känner mig ändå lite halv trött idag. Fast sjuk är jag absolut inte, som tur är.

Jag kanske åker ut en runda med Danne men det märker jag ikväll. För övrigt så spelar ju Sverige EM-kval mot Ungern i fotboll ikväll. Det vill jag ju helst inte missa så får jag tillfälle att se det så ska jag.

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Uppdatering

Jag startade aldrig datorn igår eftersom det åskade när vi kom hem. Istället gick jag och la mig redan vid halv 10. Det var ett bra tag sen jag la mig så tidigt. Vanligtvis brukar ju Danne åka ifrån mig vid den tiden men igår kväll hade jag ju som sagt möte.

På mötet togs inte speciellt mycket nytt upp, utan det var mest en repition av intruduktionerna som vi hade fått dom första dagarna i skolan. Alltså var nästan hela innehållet av mötet till för föräldrarna och jag hade lika bra kunnat stanna hemma. Fast och andra sidan var Robin på träning och med åskan som var igår hade jag ju inte kunnat roa mig med dator, tv eller telefon. Så det var kanske lika bra att jag följde med.

Imorse hann jag inte heller blogga något eftersom jag sov. Vi hade sovmorgon idag så jag har nästan sovit 10 timmar inatt. Min energi är därför på topp. Sen gjorde jag vid mig och gick till bussen.

Nu är jag i skolan. Vi har haft svenska nu på morgonen där vi gick igenom olika inlärningssätt. Sen fick vi göra en analys som visade hur vi lär oss saker bäst. Jag lär mig bäst genom att läsa eller se sakerna jag ska kunna. Fast det visste jag ganska bra redan. Att lyssna är jag däremot värdelös på (även då det inte gäller saker jag ska lära mig).

Nu har vi lunch och efter det blir det en kort lektion matte. Sen avslutas dagen med mentorstid. Det har verkligen varit en lugn dag idag. Men det är ganska härligt. Men sen blir antagligen kvällen också ganska lugn för som det ser ut nu har jag inga planer för den.

Nu ska jag gå.

Kvävas av musik?

Nu har jag kommit av tåget och tagit mig hem. Den sista lektionen var företagsekonomi så mitt ansikte sken upp. Fast det är nog bara jag som tycker att ekonomi är roligt. I alla fall fick vi sluta tidigare. Jag tog det långa hållet genom stan till stationen eftersom jag hade gott om tid. Ändå fick jag vänta i 20 minuter. Nåja, Ipoden blev min räddning. Fast jag har alltid svårare för att andas när jag lyssnar på Ipoden. Eftersom jag inte hör att jag andas (eller allt annat ljud runt omkring mig) så inbillar min hjärna sig att jag verkligen inte andas. Min hjärna hänger väl inte riktigt ihop som den ska för jag får en hel del konstiga idéer för sig ibland (läs väldigt ofta).

Just nu har jag väl inte precis så mycket för mig men ikväll ska jag iväg på möte i skolan. Jag vet faktiskt inte alls vad dom kommer att ta upp men förhoppningsvis kommer jag inte bara att sitta bort tiden där. Men nu kallar nog snart tv:n.



Håla igen

Jag har fått ganska många hålor den här terminen och dom flesta ska ju bli studiepass men just nu har vi inget att göra. Jag har i alla fall tagit tag i en läxa vi fick idag så nu är den klar. Jag är ju faktiskt riktigt duktig och ansvarsfull ibland.

Men nu har jag över en halvtimme som jag inte har någonting alls att göra, (och jag har redan spenderat massor av tid med att göra ingenting). Men jag får väl skaffa mig lite mer fantasi. Nu ska jag i alla fall stänga datorn.

Hemma från skolan

På engelskan skrev vi en liten uppsatts och när den var klar fick vi gå hem. Vi skrev den mest för att våran lärare skulle kunna se vilken nivå i engelskan vi låg på. Förhoppningsvis gick det ganska bra.

Sen jag kom hem har jag tömt en loka och en juicepaket (fast den var inte full). Jag var lite smått törstig kan man ju också säga. Jag har även suttit och pratat ungefär en timma med mamma. Det händer faktiskt inte rent för ofta men idag var det riktigt trevligt. Sen fastnade jag givetvis vid tv:n en runda också innan jag hamnade här.

Ikväll kommer nog Danne hit en runda som vanligt. Fast ni kan ju redan lista ut vad vi ska göra så det behövs inte ett inlägg till för det ikväll. Jag kan ju redan nu berätta att vi ska se simpsons.

Trevlig eftermiddag/kväll.

I Skolan

Just nu har jag håla och spenderar den tiden här vid datorn. Angelica och Irma här även gjort mig sällskap. Vi gick en kort runda på staden innan. Mest för vi inte hade något annat för oss, också är det jättevarmt här uppe på fjärde våningen.

Idag har vi haft en hel del nya lärare. På matten, företagsekonomin och idrotten var där genomgångar och lite information om hur kursen skulle se ut. Mycket nytt på en dag alltså.

Om en kvart börjar engelskan så nu ska jag börja dra mig ifrån datorn. Har inte så att jag kan ta några bilder just nu men det får jag fixa med tiden. Nu måste jag gå. Skriver när jag kommer hem!

Full buss

Dagen började med lite information om hur jag kom till att ha min spanska. Närmare bestämmt gick halva dagen till det.. Fast över en timme blev håla medans dom andra fick information. Vi ska ju ha lite mer flexibla språktider där man kan komma och gå när man vill. Inte dumt alls men det var ju bra att få reda på hur allting kommer att fungera.

Efter det hade vi en 160 minuters lektion i samhällskunskap. Som tur var fick vi lite småraster. Fast det var ändå ganska okej.

Efter det slutade vi och på bussen hem blev det stå plats för mig. Mig och 28 andra personer. Jag tycker verkligen att dom borde sätta in en extra buss vid den tiden.

Men hemma nu och har precis druckit en smoothie. Gottigt!

Skoldax

Ytterligare en sovmorgon och nu sitter jag här igen. Jag läser min kusins rese-blogg. Hon är nere i Thailand just nu. Det låter verkligen inte helt fel...

Snart får jag väl dra mig iväg. Kommer he vid lite i fyra.

Möte

Nu har jag precis kommit hem. Det blev ett snabbt möte idag och tur var det för jag hade nog inte orkat sitta där ett par timmar. Vi började mötet kvart över åtta och slutade redan en timme senare.

Vi bestämde mest hur träningarna skulle se ut och fick lite information om tider och dagar, samt växlade adresser. Jag fick reda på att den dagen jag hade kunnat varit tränare fanns där ingen tid i någon sporthall så jag kommer alltså få lite mer fritid. Och så här i efterhand var det nog tur för jag vill nog försöka koncentrera mig lite mer på skolan i och med att allting är nytt nu. Sen blir det ju även mer tid som jag kan träffa min älskling. Men jag vet inte om jag hoppar in på någon träning om någon behöver hjälp. Men annars har jag bara två träningar i veckan och teamet att koncentrera mig på. Ett lugnt år med andra ord.

Nej nu blir det lite tv och sen sängen. Sov gott och ha det bra.

Danne

Efter att jag hade klippt mig kom Danne hit. Han var dock inte helt förtjust över att jag var brunett utan ville ha mig blond som vanligt. Men han sa att han fick vänja sig. Sen spenderade han lite mer än en timme här. Nu har han precis åkt och om ett tag blir det dax för mig att dra iväg på drillmöte.

Skriver sen.

Klippning

Ny färg... Jag är brunett! Jag har alltid varit en typisk blondin men nu ville jag inte vara lika blond längre. Kände för att bli mörkare. Dock inte chokladebrunt eller ännu mörkare. Men det blev väl en ljusbrun nyjans. Nej jag behöver ju inte sitta här och förklara en massa. Jag lägger upp en före och efter bild istället.


skolan

Vi började med lite mentorstid och där satt vi mest och pratade. Sen hade vi vår första vanliga lektion idag. Det blev engelska. Läraren verkade helt okej så det blir nog ganska bra. Vi gjorde ju inte allt för ansträngade saker första gången.

Sen hade vi en lång-lunch.

Sen var det dax för utflykt, vilket jag såg fram emot. Men nu ångrar jag mig. Vi fick gå i unge fär en halvtimme för att komma till skogen. Där fick vi sen ägna över en timme åt att bygga skulpturer av naturen som skulle symbolisera en känsla. Sen fick vi glass. Efter det skulle vi gå runt och kolla på varandras skulpturer. Det var verkligen fantasilöst och tog mest en massa tid. Jag tror nog att dom flesta hellre hade haft vanliga lektioner. Då dom sa att vi skulle på utflykt förväntade jag mig att vi skulle göra något ungefär i samma stil som Robin och deras klass hade gjort. Men så blev det inte. Lite besviken...

Sen traskade jag och Emma till stationen för att ta tåget hem. Eller jag ska ju till stationen för att sen direkt gå och klippa mig. Hoppas det blir bra. Visar sen.


Sovmorgon

Börjar inte förrän nio idag så tänkte ta tio över åtta bussen in. En lugn morgon det här också. Fast jag börjar bli lite rastlös på mornarna. Jag vill ju iväg så att jag kan få sluta tidigare istället.

Men nu stänger vi ner datorn så att jag kommer iväg.

Veckan



Träningar - Träningarna har ju inte dragit igång som vanligt riktigt än. Men snart så... Ikväll kommer där bli ett möte om hur träningarna kommer till att se ut.

Skolan - Ny skola nu ju. Jag har redan gått där en halv vecka men nu börjar den på riktigt. Förra veckan var det ju inte enligt schema. Men schemat ser okej ut. Idag blir det utflykt och imorgon blir det information om språkvärlden. Sen vet jag inte riktigt om det blir skolfoto den här veckan. Sen på torsdag blir det möte.

Vänner/Familj - Just nu har jag ju massa nya människor som jag ska försöka lära känna. Dom flesta verkar i alla fall riktigt trevliga. Sen min lediga tid går till pojkvännen. Familjen träffar jag där imellan.

Övrigt - Idag ska jag klippa mig. På lördag kväll ska jag iväg på 50 och 18 års fest hos några vänner till familjen.

Nu tror jag inte att det händer mer den här veckan i alla fall.