Danne

Om någon minut kommer nog Danne hit. Alltid trevligt och ett stort leende på läpparna för min del. Fast nu ska jag snart gå...

Idag har jag även tömt min dator på allt damm den hade samlat på sig och nu låter den ju ingenting (innan lät den som ett helt fläktrum)!

Nu kom Danne! Hörs sen.

Sjukling

Dagen började ganska lugnt. Fast resten av dagen verkar bli ännu lugnare. Jag skulle egentligen har träffat Emelie idag men hon har precis berättat hon är sjuk. Jag hoppas ju givetvis på att det inte är något allvarligt och att det går över snabbt så att vi kan ses någon dag.

Men istället ska jag med till Ystad en kort runda.

Oj, jag får inte glömma att berätta att jag har övningskört idag också. Och enligt mig gick det riktigt bra faktiskt. Det var nog bästa gången hitintills i alla fall.

Epa-träff

Igår var Danne här hela eftermiddagen. På förmiddagen fick jag ingenting speciellt gjort...

Sen på kvällen var det dax för epe-träff. Där var runt 20 epor/a-traktorer men efter ungefär en timme åkte nästan alla iväg till Ystad för att äta på McD.

Alltså var epa-träffen slut. Jag stannade med dom eporna som var kvar. Vi körde/åkte runder varvat med prat. Vid elva tiden kom dom andra eporna tillbaka, fast inte det var alla som kom tillbaka.

Sen åkte jag hem och sussa.










Danne och Annie

Danne kom hit om en runda och då blev det mer simpsons. Vi är väldigt duktigta på att kolla på tv. Sen åkte han hem om en runda men kom hit här senare igen.

Bara en liten stund senare kom även Annie. Vi fick för oss att hyra film och sen krängde vi godis. Mest jag. När filmen slutade för någon minut sen åkte dom andra iväg till Borrby medans jag blev fast här... Resten av kvällen spenderas nog framför datorn eller tv:n.

Trevlig kväll.

Sluta tidigare

Vi började morgonen med två timmars redovisningar! Jag höll nästan på att somna men min och Emmas redovisning gick ganska bra.

Efter det hade vi en fika och sen samlades vi i våra mentorsgrupper fast den här gången var 2:or och 3:or också med. Vi var runt 15 personer i min grupp. Vi presenterade oss och sen lekte vi lite lekar för att dryga ut på tiden.

Vi slutade efter lunchen så jag och Emma tog bussen hem direkt när lunchen började. Alltså var jag hemma redan halv ett. Skönt att sluta tidigt eftersom vi har gått länge alla andra dagar under veckan. Men nu är första veckan avklarad.

Sen jag kom hem har jag ätit, suttit vid tv:n och nu är jag vid datorn. Snart kommer nog älskling hit.

Äntligen fredag

God morgon.

Snart så ska jag ta mig iväg till bussen. Jag börjar vänja mig vid att gå upp tidigt igen. Härligt, eftersom man får mest gjort på morgonen. Fast det är ändå skönt att den här veckan snart är över. Medans alla andra klasser har lekt har vi fått börja jobba som vanligt direkt nästan.

Idag har vi först redovisning. Sen ska vi även hitta på något med två:orna och tre:orna men vad det blir jag jag ingen aning om.

Nej, nu måste jag rusa!

Mysigt

För någon minut sen åkte Danne hem. Han har varit här sen halv sex ungefär. Har saknat honom hela dagen så det var tur att han kunde komma lite tidigare idag. Sen har vi myst framför simpsons. Nu är den boxen slut. Sen har min älskling blivit förkyld men jag hoppas han blir frisk snart.

Kan inte låta bli att skriva att vi fick leta efter hans skor när han skulle köra. Dom var verkligen helt borta... Fast vi hittade dom på trappan tillslut. Annie hade gömt dom när hon var här och hälsade på en runda (Det tål att nämnas att hon var hyper). Fast jag vet inte om jag fick berätta det. Men roligt var det.

Nu blir det tv och sen sängen. God natt!

Dag tre

Det började med att bussen var en kvart försenad (ny förare) så jag och Emma kom precis till skolan när vi började... Stressigt värre ju!

Sen drog projektarbetet igång. Vi jobbade fram till lunch och på lunchen gick vi till park och kollade på när byggeleverna hade lådbilsrace. Det såg faktiskt ganska underhållande ut. Fast dom flesta leker mes och har roligt medans vår klass börjar med arbeten direkt.

Efter lunchen var det tillbaka till projektarbetet. Sen tog vi en paus på max 20 minuter och lekte lekar. Sen skrev vi klart arbetet och efter det slutade vi.

Bussen hem var överfull och nu är jag helt slut.

Dans

Idag var det den sista sommarlovsträningen innan den riktigt börjar. För ovanlighetens skull var det inte drill som gällde. På denna träningen utan det var dans. Men det var ju ganska roligt och intressant.

Vi hade en kortare uppvärming än vanligt men sen började dansträningen. Det blev balette! Haha, så jag fick vara en prima ballerina för två timmar. Fast mer blir det nog inte riktigt för det är inget jag hade kunnat tänka mig varje vecka. Men på denna nivån kan jag tänka mig det eftersom jag utvecklas inom drillen.

Mot slutet var ändå staven med och vi gjorde ett mini-program till låten Halo. Sen kom Danne och några kompisar och kollade på. Jag kunde ju inte precis koncentrera mig då eftersom jag bara tänker på alla fel jag kan göra när någon jag känner kollar på. Alltså slutade dom sista minuterna med att jag var totalt förvirrad. Jag borde lära mig att inte vara så blyg inför människor jag redan känner (människor jag inte känner är jag inte blyg inför). Inte ens mamma och pappa får längre komma på tävlingarna eftersom jag presterar mycket bättre utan dom. Men vad gör man? Nej, på träningen klarar jag mig utan personerna som jag känner. Dom får jag träffa senare.

Danne

När jag kom till stationen hämtade Danne upp mig och sen åkte vi och fixade en del ärenden. Men sen fick han släppa av mig här hemma eftersom jag har träning ikväll. Nu måste jag gå och göra vid mig.

Dag två

Jag och Emma började skoldagen med att försöka att komma ihåg vad alla från klassen hette. Emma är helt klart bättre än mig på sånt men jag tyckte att vi kunde det ganska bra båda två.

Vi började dagen med att prata om demokrati och sen blev det rast. Sen var det dax att börja med vårt första projektarbete. Redovisningen ska vara redan på fredag! Jag som hade förväntat mig en lugn vecka. Robins klass är iväg och paddlar kanot, har volleybollturnering och sandslottstävling. Saker där dom får möjlighet att lära känna klassen. Men vi börjar jobba... En liten aning orättvist är det.

Vi jobbade med projektarbetet nästan hela dagen. Vi skulle skriva om vår hemkommun. Det betyder ju att jag jobbar med Emma och Johanna Hansson vilket är ganska skönt.

Mot slutet blev det fotografering.

Sen bussen

Stressig morgon

Idag är det skolfotografering. Jag har verkligen försökt att tvinga mig själv att somna om nu på morgonen men tio i sex gav jag upp och gick i duschen. Tur var väl det. Jag har fått stressa eftersom Robin tänker ta den tidigare bussen på morgonen och det är alltid roligare att åka med någon som man kan prata med. Därför tänker jag också åka tidigare. Men nu får jag verkligen skynda mig innan han går utan mig.

Antagligen blir jag över en halvtimme tidig men jag får väl prata bort tiden.

Danne

Jag hade ju inte träffat honom på hela dagen (över hundra sms räknas inte riktigt som att träffa personen väl?). Jag fick än en gång berätta hur skolan hade varit. Sen resten av kvällen njöt jag bara av den lilla tiden jag fick med honom. Bättre lite än inget ju. Som vanligt kollade vi på Simpsons.

Emelie

I dom senaste 40 minuterna har jag suttit i telefonen med Emelie. Både hennes och min skola är ju igång nu så vi har ju inte tid att träffas mitt i veckorna nu längre. Men vi har ju alltid varit bra på att prata i telefon. Och vi hittar alltid på dom knasigaste samtalsämnena som finns mellan himmel och jord. Fast vi kan vara lite seriösa ibland och idag var vi nog lite halvseriösa. Inte för att vi inte hade klarat oss utan att snacka om det i 40 minuter men det är trevligt att uppdatera varandra om vad som händer i sitt liv.

För Emelies del gick det både bra och dåligt. Sen hade vi ju massor av nytt att prata om. Men sen blev det ju tid att lägga på. Men jag förväntar mig en ny uppdatering imorgon också.

Hemma

Hemma igen men jag har inte släppt skolan ur tankarna helt än. Snart ska jag åka med mamma och handla lite nya block och sånt inför skolstarten. Det behövs ju faktiskt till nästa vecka då vi börjar gå efter schemat. Som vi för övrigt inte fått reda på än.

Första dagen

Den blev ju inte som jag hade tänkt mig precis men helt okej ändå...


Jag mötte upp Emma och Johanna Hansson (dom ända två jag kände från min nya klass) utanför aulan och vi satt och pratade utanför ett tag innan vi skulle in.

Väl inne i aulan presenterade sig lärarna och sen fick vi gå till våra klassrum där det blev upprop. Vi var 34 stycken i min klass. Och den första klassen jag har gått i där vi är flest tjejer.

Sen fick vi massor med information och lappar som skulle hem. Vi fick även våra busskort.

Sen fick vi reda på vilka som var våra mentorer och dom visade oss runt på skolan. Efter det blev det lunch där vi var tvingade och äta med vår mentorsgrupp. Vi var bara tre elever i min mentorsgrupp och alla var blyga så där blev inte mycket sagt. Men sen försvann jag och Emma bort till park och pratade med killarna på bygg.

Efter det var det gick vi en runda på staden och lärarna visade oss olika platser. Alla var blyga och rundan blev ganska tyst...

Mot slutet delades vi in i grupper och fick intervjua varandra. Det var ju faktiskt lite positivt eftersom man var tvungen att prata med varandra då. Det hade vi ju nästan inte fått på hela dagen.

Det sista vi gjorde för dagen var att lära oss vad alla hette. Något som jag tycker att vi borde ha börjat med. Vi hade tre Johanna i klassen, två Olle och två Filip. Lite ovanligt men det blir ju mindre namn att hålla reda på, fast svårare att veta vem man menar. Men det löser sig. Sen hade vi massor av tjejer med namn på E! Gissa på ett tjejnamn på E och jag kan nästan lova att någon i klassen hette det.

När skolan var slut för dagen väntade jag tills Robin hade slutat och sen gick vi en runda på stan innan vi tog bussen hem.

Det blev ett ganska långt inlägg fast första skoldagen är en sån sak man verkligen brukar minnas in i minsta detalj också händer där så mycket nytt. Hoppas ni inte tröttnade.


Godmorgon

Idag har jag sovmorgon och börjsar inte förrän klockan nio. Ganska skönt faktiskt. Eftersom det är första skoldagen tror jag inte att det kommer bli jätte ansträngande men det ska bli roligt att träffa den nya klassen. Det är ju ändå dom jag ska ta studenten med om tre år. Usch, jag kan knappt förstå det...

Måste gå nu för jag tänker inte missa bussen!

Danne

På kvällen kom Danne hit en lite runda. Vi kollade på Simpsons. Ganska många avsnitt också. Men han var tvungen att åka hem lite tidigare eftersom min skola börjar imorgon.

Jag är nog den ända som inte oroar mig. Men nu ska jag sova så att jag är pigg imorgon.

Annie här

Efter ett par timmar hos Danne kom Annie och hämtade mig. Vi körde hem till mig och fixade lite musik till henne. Sen pratade vi i massor. Tjejer är verkligen helt annorlunda att prata med än killar. Fast killar är killar och då är där mycket mindre skitsnack. Men ibland behöver man någon att prata med som inte tycker att det man pratar om är drygt. Tjejsnack kommer man ju ändå aldrig ifårn.

Men en rolig och trevlig fortsättningen på eftermiddagen var det. Vi gick till och med en kort runda.

Till Danne

Robin körde och lämnade mig hos Danne. När jag kom dit var Mikael redan där för dom skulle fixa med älsklingens blinkers och lampor.

Jag är verkligen inte världens mest tekniska person så jag förstod inte så mycket av det. Istället roade jag mig med att prata och leka lite med hans hundar. Sen var ju solen ute så att lägga sig och sola var ett måste.



Jag är inte världens händigaste

Ystad

Det blev en snabb runda på stan men givetvis hann jag med att handla något. Det blev tre nagelack, en mössa och en träningsoverall. Mjukisbyxorna var extremt mysiga.

Sen åt vi även där inne men sen fick Robin köra på vägen hem. Men det klarade han ganska bra. Alltså var jag inte helt livrädd.

Övningsköra

Nu ska jag snart ut och övningsköra. Den här gången ska hela familjen med i bilen. Innan har det nästan bara varit pappa som åkt med. Den här gången låter pappa mig även köra hela vägen till Ystad. Alltså lite större vägar och mer traffik. Hoppas det går bra.

Wish me luck!

Dvd:er

Dvd:erna är fortfarande klara men jag ska fixa lite med dom nu på förmiddagen och sen får jag se hur det blir i eftermiddag. Jag ska nog träffa Danne och hinna övningsköra en runda också. Sen blir det nog ystad också. Jag har börjat inse att jag inte hinner göra klart dom på lovet.

Mer av Danne

På kvällen var det som vanligt Danne som gällde för min del. Det är ju verkligen inte långt kvar av lovet så nu ska jag försöka träffa honom så mycket som möjligt.

Övningsköra

Det var verkligen längesen jag var ute och körde sist. Jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg när jag köde senast men jag tror att det var över två veckor sen. Fast idag blev det av. Det märktes verkligen att det var ett tag sen. Men det gick nog ändå ganska bra idag. Jag fick även testa att backa runt hörn... Lite övning till kan behövas men det blev ju ingen krock den här gången heller!

Danne

Nåja, jag behövde ju inte jobba ihjäl mig. Det är ju trotts allt fortfarande lov så Danne var här ett par timmar.

Dvd

Jag ska försöka fixa klart alla Dvd:erna till pappa nu under lovet fast jag får se hur det går med det. Där är ett par timmars jobb kvar. Också är det väldigt svårt att inte sätta sig ner och börja kolla på dom istället.

Nu måste jag jobba. Ingen slö dag det här för nu får jag saker gjort.

Städning

Som om jag inte städade mycket igår?

Nej, idag blev det mer dammsugande, flytta möbler, torka av möbler, torka golvet... Plocka undan det mesta gjorde jag igår. Fast mamma och pappa hjälpte mig.

Så här duktig har jag nog aldrig varit på lovet.

Det blev ändå ganska bra.

Innan festen hade jag jättemycket panikångest för att alla kanske kom till att tycka att festen var tråkig men som tur var tyckte nog dom flesta att dä var roligt. I alla fall sa vissa det och dom andra verkade också ha roligt. Alltså behövde jag inte oroa mig för det mer under kvällen.

Det var 35-40 personer på festen men vi var bara 17 som åt. Ganska lagom att börja med en mindra grupp folk. Också fanns där inte plats till så många fler i uterummet. Men sen var det trevligt att resten kom. Fast dom kom i omgångar men det gjorde inget. Ett litet minus var att det kom hit folk som ville ha tag på en på festen men dom försvann nästan lika snabbt igen.

Vid två tiden åkte dom sista hem. Jag kan bara tacka mamma och pappa för att dom hjälpte mig plocka undan det värsta. Efter det gick jag och la mig.

Men lite bilder från festen får jag visa.






























Fest

En halvtimme till start. Just nu är nog falktiskt allt färdigt. Jag har till och med hunnit göra vid mig. Men nu ska jag kolla på lite friidrott innan folket kommer. Datorn kommer att vara stängd ikväll så det blir tyvärr inga uppdateringar under kvällen. Men jag hoppas på en lyckad kväll.

Trevlig lördag allihopa!

Hemmakväll

Catja skulle iväg ikväll så jag åkte till henne innan Danne kom för att hämta lite skivor till idag. Sen Ida var inte hemma så några nya filmer blev det aldrig i går. Däremot kom Danne. Sen åkte han ner i byn en runda men jag orkade inte åka med så jag stannade kvar i soffan med en godisskål. En liten stund senare kom Danne hit igen men efter ett tag åkte han tillbaka till byn. Jag satt uppe ett tag efter att han hade åkt men sen kallade sängen.

Men ny dag! Och idag har jag fått lite saker gjort. Jag har dammsugit tre gånger och fler blir det nog. Det är inte lönt att dammsuga innan man har flyttat klart alla möbler. Anledningen till att jag flyttar möbler är att ikväll blir här en lite fest. Sen har jag även dukat och hjälpt mamma när hon hackade grönsaker, samt varit och handlat. En dusch har jag också hunnit med.

Men lite saker är ju kvar så som laga mat, göra vid mig och dammsuga lite till, när alla möbler är flyttade vill säga...

Bäst att gå nu, festen fixar ju sig inte själv.

Tv hela dagen.

Idag har Danne varit här och som alltid kollade vi på film. Fast han stannade typ bara här i lite mer än två timmar. Sen dess har jag bara slöat vid datorn och tv:n.

Nu funderar jag på att ta mig bort till Ida och fixa lite nya filmer innan Danne kommer. Sen åker jag nog en kort runda till Catja ikväll.


God morgon

Igår kom Danne hit och det blev ingen film men vi kollade lite på friidrotts VM och efter det kvarteret skatan. Sen hände väl inte så mycket mer den kvällen. Lite senare åkte Danne hem och jag satte mig vid datorn ett tag men sen gick jag och la mig.

Men nu har jag vaknat igen och jag har inte gjort speciellt mycket idag. Efter att jag hade gjort vid mig gick jag i duschen för att göra en hårinpacking. Jag har fortfarande inte skjölt ur den men jag får väl gå och göra det snart. Under tiden den har varit i har jag letat runder i bloggar och kollat på youtube klipp.

Här är en favorit.

Sol

Innan jag åkte till Danne så var jag och fixade med mina pengar på banken. Skönt att ha det avklarat.

Hos Danne blev det mys och bränna en skiva men sen åkte vi till Annie. Hos Annie satt vi och pratade om allt om inget. Hon har en hel del märkliga böcker, t.ex. hur man tolkar drömmar, horoskop, och logiskt... Många märkliga men intressanta böcker. Sen babblade vi vidare om skolan, hennes ex som fortfarande inte lämnat hennes saker trotts att det var innan sommarlovet det tog slut, och a-traktorer... Listan kan göras lång men vi är i alla fall bra på att prata.

Sen släppte Danne av mig här hemma och nu hittar jag inte på rent för mycket. Jag får väl passa på att vara ute då solen lyser!

Lugn morgon

Morgonen för mig började med sms och efter det lite frukost och tv. Sen en snabb koll på datorn och sen ett långt bad. Jag låg i badet ungefär en timme idag. Men det var härligt.

Snart ska jag väl laga mat och efter det åker jag nog till Danne.

Danne

På kvällen kom Danne hit men vi var inte här så länge innan vi åkte ut för att träffa dom andra.

Kvällen avslutades här med mig, Annie och Danne. Fast sen åkte Danne och Annie och efter det blev det inte så mycket gjort för min del.

En del höstkläder

Jag hittade lite faktiskt. En kofta, två tröjor, två par jeans och en väska.

Bussen upp tog i alla fall en evighet kändes det som fast jag brukar tycka att det är rätt okej att åka buss. Sen då vi kom fram gick vi och hälsade på pappa på hans jobb och ungefär tjugo minuter senare hade han lunch. Han följde med oss ut på torget en runda och käkade glass. Sommarväder och glass, finns det något bättre?

Sen sprang jag rundor i hela stan.

Vid halv sex var jag helt klar med allting så då blev det prat med pappas arbetskamrater igen och lite över sex åkte jag med pappa hem.

Kristianstad

Igårkväll kom Danne hit en runda. Vi disskuterade Disneyfilmer och jag kom fram till att Danne knappt har sett några. Vi såg även en film och började på en till men vi kom fram till att vi inte orkade se på film. Vid lite i elva körde Danne och sen gick jag och la mig nästan direkt.

Men nu är det en ny morgon och idag ska jag åka med mamma till Kristianstad. Det var verkligen längesen jag var där. Dom senaste gångerna jag har varit iväg har jag åkt till shoppingcenter eller malmö. Fast fina lilla Kristianstad är mysigast. Där är ju inte lika mycket affärer men det är den staden jag har shoppat i flest gånger. Och pappa jobbar ju där uppe så att prata med hans arbetskamrater är en tumme upp. Fast dom har ju förändrat min dialekt lite...

Nu ska jag gå och göra vid mig.

Bloggpaus

En trevlig dag med Danne. Vi såg en fotbollsfilm som var riktigt bra. Jag kan ju alltid bli filmrecenssent om alla andra jobb skiter sig för filmer är något jag ägnar många timmar åt.

Nu är jag hemma och jag har till och med varit med mamma och handlat på två ställen. Mataffärer dessutom. Efter ett par varv sappande med fjärrkontrollen hamnade jag här. Och då är det bloggen som gäller.


Dagen fortsätter....



prat, prat, prat..

Jag är nog faktiskt en av världens bästa på att prata. I alla fall när jag väl har börjat prata på rejält. Jag vet inte hur många gånger folk har fått stoppa mig för att jag pratat för mycket eller för fort och så fort jag är tyst tar någon förgivet att något är fel.

Thess är däremot inte riktigt i min klass, men bra nära. Så två stycken som pratar på non-stop har suttit här i en timma. Jag hade räknat med mer men Thess kunde inte komma förrän en timme senare än planerat...

Men nu har hon åkt och snart kommer Danne och hämtar mig. Hörs sen

Ny morgon

Danne kom hit om en runda på kvällen som vanligt.

Men nu är det en ny dag och ännu en dag med Danne. Fast just nu är det ett tag till innan jag ska till honom. Om ett tag tror jag att Thess kommer hit. Jag har inte träffat henne på hela lovet och idag blir det max två timmar som jag träffar henne. Hon börjar skolan imorgon och ska därför hämta sina saker hos mig eftersom jag tömde hennes skåp innan skolan slutade. Det var tio vecker sedan! Men vi har ju en del att ta igen och massor att snacka om...

För övrigt fick vi ikea-katalogen idag så nu vet ni vad jag ska göra innan Thess kommer hit.

Dagen

Morgonen började med datorn där jag fastnade ett tag. Sen tömde jag diskmaskinen och efter det blev det en snabbdusch.

Hela långa eftermiddagen... Eller nej jag ångrar mig och stryker det. Hela eftermiddagen, som var för kort, spenderade jag hos Danne. Vi såg film och verkligen levde som tjockisar. Det blev både popcorn och godis. Det är inte ens helg ju! Men det är i alla fall gott. Men jag får väl försöka vara nyttigare när skolan börjar... Och det är verkligen inte långt kvar. Jag hade gärna tagit ett par veckor lov till.

Nu har jag precis kollat klart filmen Australia. Jag tyckte den var både jättebra och skitdålig. Den blev liksom aldrig som en film. Fast den gick att se på.

Nu ska jag lämna det här inlägget. Men det kommer fler, jag lovar!

Grattis Pappa

Idag fyller pappa år. Jag har redan varit och sagt grattis till honom och så. I eftermiddag och lite nu på förmiddagen så ska jag vara duktig och hjälpa till med städandet och sånt. Sen ikväll kommer släkt och vänner till familjen hit. Förhoppningsvis regnar det inte men vädret ser ju bra ut nu.

Var finns alla?

På kvällen var där öltält i byn så jag åkte iväg en runda med Danne men det var ju ungefär en lika stor besvikelse som med bilarna. Där var knappt några folk och dom som var där var 40+... Inte riktigt dom personerna jag umgås med då. Så jag och Danne åkte en runda istället. Då träffade vi Emil, Julia, Jimmy och Mikael.

Vi kom hem till mig igen ganska tidigt och då började vi kolla på en film. När den sluta var båda två en aning trötta så Danne åkte hem till sig och jag gick och gjorde vid mig.

Bilarna då?

Det var nog en av dom minsta bilträffarna jag varit på! Där var inte alls många och jag gick över allt på mindre än fem minuter. Sen resten av tiden jag var där pratade jag med folk. Dom var i alla fall lika trevliga som alltid.

Bilträff

Idag är det bilträff i byn. Jag ska nog snart gå ner där eftersom min älskling är där. Tänkte vara där i någon timme men sen drar jag väl mig tillbaka hit här. Jag har ju knappast gjort helt för mycket idag fast jag är inte rastlös än i alla fall.

Hörs sen!

Mem

Det blev en trevlig kväll med Emelie. Vi pratade som vanligt i massor, våra samtalsämne lyckas aldrig ta slut. Sen testade vi även Emelies kamera lite och jag kom fram till att det är dax för mig att skaffa en ny kamera snart. Hennes och min går absolut inte att jämföra.

Något som vi faktiskt inte gjorde var att kolla på film. Det är nog första gången det inte har hänt. Eller, nej vi såg slutet på en som gick på tv, men det räknas väl ändå inte?

Mot slutet var både jag och Emelie trötta så då låg vi mest och småpratade men sen blev det tid för henne att åka hem.






Emelie ikväll

Nu i eftermiddags har Danne varit här. Vi spelade kubb idag också. Men som tur var slapp vi regn idag och även spelandet gick bättre. Vi hann med en runda och den varade ungefär en timma. Sen blev det film...

Nu sitter jag och gör absolut ingenting igen men om ett tag kommer Emelie hit.

Har fått lite gjort

Nu på morgonen gick jag inte och slöade ända fram till middag. Okej, jag stressade ju inte precis för visst blev det både dator, tv och lite läsning i elle. Men jag fixade lite med dvd:erna till pappa. Fem stycken blev klara idag och sen städade jag i garderoberna. Alltså fick jag gjort sakerna som jag skulle ha gjort igår... Bättre sent än aldrig!

Kvällen

Jag åkte aldrig iväg till Danne idag utan han kom hit istället.Vi såg film som vanligt och sen gav vi kubb ett försök men vi fick ge upp när det började regna, för andra gången.

Mitt ordningssamma humör har nu försvunnit så jag tänkte ta tag i sakerna imorgon istället. Nu har jag kollat lite på olika hemsidor och nu vill jag iväg och shoppa. Jag handlade ju nästan ingenting när jag var iväg i malmö... Men nu ska jag gå och sätta mig i ett hörn och läsa elle. Robin åker iväg och spelar fotboll ikväll så jag hoppas att det går bra. Jag kommer förmodligen inte att följa med och kolla eftersom Danne nog ska komma hit.

God morgon!

Pigg, piggare, piggast! Pappa väckte mig vid åtta men jag tyckte det var lite tidigt att gå upp så jag försökte verkligen att somna om men vid nio gav jag upp. Jag började med att läsa lite i Elle och sen en banan till frukost. Dumt gjort för nu sitter jag här vrålhungrig. Jag brukar alltid klara mig en hel dag på så lite om jag vill. Fast jag antar att jag vant mig vid att ä'ta mer ordentliga frukostar nu på lovet. Men snäart är det ändå middag.

Men jag känner mig på otroligt duktigt humör idag. Kanske jag ska städa garderoberna eller fixa med dvd:erna till pappa. Eller båda? Sen kan jag säkert hitta på något mer... Men just nu ska jag städa upp lite på mitt rum och sen laga mat. Efter det åker jag nog till Danne... Sen får vi se om jag fortfarande känner för dom ordningssamma sakerna när jag kommer hem.

Nu ska jag gå!

Mysa ner i soffan

Utkommen från duschen och nu ska jag ta en av dom tre modetidningarna pappa hade tagit hem till mig och krypa ner i soffan. Jag ska även kolla lite på den sista biten av Sverige-Finland matchen. Ha en trevlig kväll!

Gymnastik

Det blev inte så mycket drillning idag eftersom dagens tema var gymnastik. Vi hade ju uppvärming som vanligt och lite enkel stavteknik men sen gick det över till hjulningar, volter och handstående. Det är faktiskt riktigt roligt att vara upp och ner. Fast att göra en handvolt känns ju som om man ska dra av halsen och svälja tungan eller möjligtvis bryta ryggen...

Nåja trött och glad kom man hem.

Träning

Nu åker jag iväg på träning och kommer inte tillbaka förrän om två och en halv timme.

Rolig men kort eftermiddag

När jag kom dit höll Danne på att måla kofångaren så jag satt sött och trevligt och pratade med honom. Eller när jag tröttnade på det gick jag och lekte med hundarna en runda och sen tillbaka till Ddanne igen. Men tillslut blev han klar och resultatet blev riktigt bra om man jämför med hur det såg ut innan. Efter det blev det film och sen var det redan tid för mig att åka hem...

Såå seg!

Förmiddagen har bara försvunnit utan att jag har fått någonting gjort. Jag har varvat mellan datorn och tv:n. SEn gjorde jag även en rejäl frukost till mig. Gottigt värre! Men nu är förmiddagen slut och jag har inte gjort någonting. Men om bara någon minut ska jag köra till Danne.

Sov gott

På kvällen kom Danne hit om en runda. Alltid lika trevligt att träffa honom och jag tror faktiskt inte att jag hade klarat mig en dag utan honom. Saknade ju honom sjukt mycket nu när vi inte hade setts på hela dagen. Kan det klassas som beroende?

God natt på er nu!

Malmö

Jag mötte upp Emelie på stationen och sen löste vi ut våra biljetter. Lite senare hoppade Allis på tågot och någon station senare kom även Elin. Allis syster Fanny åkte också med tåget. Det blev en hel del pratande på tåget. I börja var nästan alla helt tysta så jag blev orolig över att det skulle bli en lååång och tyst resa. Men när alla hade vaknat till satte snackande igång och det vägrade sluta.

Väl framme blev den första butiken vi besökte apoteket. Elin hade fått skoskav så skoskavsplåster blev dagens första köp bland oss fyra. Apoteket var mysigt stort och gameldags på något vis. Stilrent och detaljerat på samma gång. Men efter vi hade varit där drog vi vidare för att gå i alla andra affärer.

Jag fyndade inte så mycket men det blev två armband, en ring och en bh. Men det är ju alltid något. Sen hittade jag även en tröja men jag var osäker så jag köpte den aldrig. Men nu tror jag att jag börjar ångra mig. Tur då att pappa jobbar i stan så att han kan köpa hem den...

En annan sak jag la märke till under dagen var att Emelie lider av svårt shoppingberoende. Om ni har sett filmen confessions of a shopaholic vet ni nog vad jag pratar om. Men hon klarade sig undan det ganska bra idag...

På tåget på vägen hem slocknade jag och Emelie medans Elin och Allis höll en rockonsert där dom mimade till låtarna. Lite komiskt eftersom det var bara dom två som hörde musiken genom ett headset.



Jag, Elin och Fanny på väg in till malmö



Allis



Elin



Dagens middag blev Chinabox.



Dagens fotograf är Emelie och därför hamnade hon själv aldrig på några foton.

Strax iväg

God morgon på er!

Om ett par minuter ska jag bege mig till stationen för att sen ta tåget till malmö. Nu på morgen har jag haft det ganska lugnt. Pappa väckte mig innan han körde och sen ringde jag och väckte Emelie. Efter det hoppade jag i duschen och direkt efter det ringde jag Emelie för att kolla så att hon inte hade somnat om. Men det hade hon som tur var inte. Sen har jag käkat frukost framför tv:n och nu ska jag nog gå och fixa det sista innan jag åker.

Hoppas på en trevlig dag, men det blir det ju i för sig alltid med dom töserna. Hör av mig senare!

Danne

Idag kom Danne hit, som vanligt. Vi satt faktiskt inte och bara kollade film idag (vi hann faktiskt bara med att kolla 40 minuter på en). Vi var faktiskt ute och gick en runda och sen hoppade vi lite på studsmattan. För övrigt lyckades vi skrämma upp varandra rejält idag, men vad det handlade om tänker jag hålla hemligt.

Nu har jag precis lämnat i från mig luren. I andra ändan fanns Emelie och vi bestämmde lite mer nogrannt om malmö imorgon. Men det blir av och Allis och Elin följer nog också med. Inte mycket bloggande då men jag slänger kanske in ett inlägg på morgonen innan jag åker och sen uppdaterar jag er om dagen när jag kommer hem. Men nog pratat om imorgon...

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer men jag tror att Danne kommer hit och vi fortsätter nog att kolla på filmen. Men nu ska jag i alla fall lämna det här inlägget.

Ha det bra!

Får ingenting gjort

Nu så här på förmiddagen är jag riktigt slö. Jag har verkligen inte gjort mycket. Sen jag vaknade har jag ätit frukost och gjort vid mig. Sen ringde jag till Emelie och pratade en runda. Nu är eventuellt en shoppingtur till malmö imorgon planerad.

Sen har jag givetvis fastnat vid datorn ett tag. Det är ganska typiskt mig att inte ta tag i något vettigt. Men jag kan i alla fall skylla på att det inte är fint väder idag. Men nu ska jag gå och laga middag.


Besviken

Det blev inget Gyllebo. Det visade sig att hälften av folket hade skitit i att ta med sig badkläder och istället tagit med sig annat folk som inte heller var intresserade av att bada. Så efter att vi hade kört halva sträckan vände vi och Jag, Danne och Erika körde hem till henne på en kopp kaffe.

Sen åkte jag och Danne vidare för att tvätta hans atraktor och efter det blev det till att köra en kort runda. Sen pratade vi med folket som var ute och för bara några minuter sen släppte Danne av mig här hemma. Sen dess har jag pratat lite med familjen och suttit och kollat runder bland bloggarna. Extremt bra tidsfördriv.

Varmt

En sån här varm dag borde jag ha legat på stranden. Men det gjorde jag inte. Men jag var i alla fall ute. Jag åkte med till Lund och kollade på då Robin spelade match. Dock förlorade dom. När dom hade sin uppvärmning åkte jag en tur till Nova lund (även om turen bara var 40 minuter) men jag hittade ingenting. Kanske för att jag inte hade tid att kolla...

Nu ska jag snabbt som attan slänga i mig lite mat för sen ska jag till Gyllebosjön och bada.

Fotboll

Den här förmiddagen har jag inte lyckats med mycket mer än skicka sms och kolla på en film. Det blev en gammal klassiker med Eddie Murphy, en favortiskådis. Har han egentligen gjort någon dålig film?

Om bara några minuter ska jag åka ut till ip och kanske åker jag vidare till Lund sen. Min bror ska spela fotboll idag men jag får se om där är tillräckligt med plats i bilarna till spelarna för annars får jag bli hemma. Vi kan ju hoppas på att jag åker med. Jag har inte så mycket annat som jag ska klara av idag så det hade varit roligt att komma iväg en runda.

Men nu ska jag ge mig av.

Roligt

Det blev god mat och massor med trevligt folk. Sen var det ganska underhållande att kolla på Catjas presenter. Eller borde jag säga present? Hon fick en livs levande griskulting. Fast den var ganska rädd av sig. Men det passar nog lagom nu när hon ska flytta till lägenhet i Lund. Haha, söt var den i alla fall. Men kvällen gick vidare och jag pratade med en hel hög av människor som jag aldrig brukar prata med annars men dom var hur trevliga som hellst. Sen pratade jag även med dom gamla vanliga härliga personerna i min omgivning.

Vid halv två rundades kvällen av och jag kom snabbt i säng när jag kom hem. Trött som bara den.

Till Danne sen Catja

Nu är det dax att sticka iväg till Danne och sen ska vi iväg till Catjas fest. Mitt hår är fortfarande inte helt tort men det lär nog vara det innan vi kommer till Catja. Sen gick hårfönen itu idag också. Och nu har jag stått och plattat mitt halvfuktiga hår. Det sliter både på plattången och håret men vad gör man inte när man har bråttom.

Nej nu ska jag dra mig iväg. Det lär bli en toppenkväll. Runt 60 personer är bjudna så där lär vara bra ös. Jag berättar mer om kvällen imorgon. Hörs!

Stranden

En härlig liten tur till stranden blev det. Danne följde också med. Vi kom fram till att jag fortfarande är som en lite unge. Jag sken som en sol så fort vi började prata om att bygga sandslott, dock blev det aldrig av... Fast mitt kusinsbarn Wiggo var med så jag hade ju till och med möjlighet att skylla min barnslighet på honom. Varför tog jag inte chansen?

Men jag hade i alla fall strandtennis och en boll som jag roade mig med. Det kommer man ju faktiskt ganska långt med. Sen var solen riktigt härligt varm så solande blev det mycket av. Fast jag badade givetvis också. Sandkrig, tångkrig och vattenkrig... Så har min dag på stranden sett ut. Fast sen var vi tvungna att dra oss hemåt så att jag kunde gå och duscha. Annars hinner inte mitt hår torka innan jag ska iväg till Catjas fast ikväll. Men nu har jag duschat och om ett tag ska jag smita iväg från datorn för att sminka mig.

Fast jag ska ändå lämna det här inlägget nu. Ha det bra!

Soooooooligt!

Det blev en trevlig kväll igår. Vi åkte ut en runda och träffade massor med trevliga folk. Där var nog tolv epor tror jag, fast jag kan ju ha missat någon. Alla var väldigt pratglada igår i alla fall. Men sen åkte jag hem ganska tidigt, redan vi elva. Fast idag blir det ju senare...

Innan jag satte mig vid det här inlägget var jag och handlade med mamma och innan dess satt jag och läste bloggar. En lagom jobbig dag med andra ord. Men i eftermiddag åker jag nog en kort runda till stranden.

Nej, nu ska jag gå ifrån den här fyrkantiga rutan. Solen skinner ju!

Tre avsnitt senare...

Nu har jag hunnit med att kolla på tre avsnitt och alla är fortfarande lika spännande. Ibland är det bättre att vänta lite extra innan man ser dom för jag hade nog inte orkat vänta en hel vecka innan jag hade fått se nästa.

Ikväll kommer i alla fall Danne hit och då ska vi äta godis tills vi spyr! Eller nästan i alla fall. Vi ska inte vara nyttiga direkt. Men nu får jag nog ge upp bloggandet för idag. Men jag uppdaterar givetvis imorgon igen.

Ha en trevlig kväll!

Kort?

En förmiddag försvann och en eftermiddag kom! Nu har Danne precis åkt. Vi spelade en runda kubb och sen försökte jag och min bror att lära honom att förstå det tråk-roliga med att spela kort. Men han kunde ju bara ett kortspel. Själv kan jag nog upp emot 100. Fast vi lärde honom två, och han tyckte att båda var värdelösa. Nåja, jag klarar mig nog utan att spela kort. Oftast gör jag bara det då jag åker båt och det händer ju ungefär en gång per år... Men då måste man ju ta död på tiden på något vis.

Nej, nu har jag pratat på för länge om det. Nu ska jag och Robin kolla på Prison Break säsong 4. Dom andra har jag här hemma men säsong 4 har jag totalt missat. Så jag hade planerat att komma ifatt nu den närmsta veckan innan skolan drar igång. Det är ju inte långt kvar nu...

Eftermiddagen

Vi var hos mig en liten runda men sen åkte vi hem till Danne istället. Alltid lika trevligt där.

Nu är jag hemma och längtar redan bort... Ikväll kommer jag inte hitta på något roligt men hoppas ni har en underbar kväll!

Beroende av stranden

Det blev ett par härliga timmar på stranden. Fast mer blev det inte för sen tyckte min älskling att det var tråkigt. Men jag lyckades få honom att bada två gånger och det var ju inte dåligt. Sen blev det lite solande också. Fast jag borde ha tagit med mig en boll eller strandtennis. Jag blir så rastlös annars.

Men som sagt åkte vi hem igen efter ett par timmar. Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag träffa min älskling igen.



Att kunna ta sig någonstanns utan föräldrar är riktigt härligt.





Jag har verkligen försökt att få en bild på honom men det är nästan helt omöjligt.

God morgon på er!

Tröttheten och huvudvärken är som bortblåst! Nu är jag mer som ett yrväder som springer runt i hela huset och lyssnar på musik. Kanske jag börjar bli mer morgonpigg igen. Vi får hoppas! Jag hatar verkligen att sova bort hela dagen.

Men i alla fall så ska jag inte sova idag för jag ska till stranden med min älskling. Det låter inte alls som en dum dag det! Fint väder, sol och bad, och sen älsklingen med på det kan knappast bli bättre. Men nu kommer han nog snart hit så jag får gå.

Haha, eller nej, jag ska studdsa iväg!

Hemma och trött

Nu har jag precis hoppat ut ifrån duschen. Träningen låg på en lagom jobbig nivå idag men med tanke på att jag har haft huvudvärk hela dagen så var det nog tur att den inte var jobbigare. Sen avslutades träningen med en liten tävling. Jag är lite av en tävlingsmänniska, men jag tål att förlora (fast hellst inte). Men det är roligt att tävla.

Nu har jag dukat fram en liten skål glass och fixat cappuccion till mig så nu ska jag bädda ner mig i sängen framför tv:n. Det här blir nog sista inlägget för kvällen men det kommer fler inlägg imorgon. Ha en trevlig kväll!

Danne och Annie

Idag har Danne och Annie varit här. Vi har faktiskt inte gjort något speciellt alls. Vi har kollat på någon film och bara tagit det lugnt. Annie var snäll och gick och handlade hallonmuffins och chokladebollar.

Nu ska jag i alla fall vara lite nyttig och ta mig till träningen.

Grillning på G

Nu låter det som om jag bara äter om dagarna men närmare kvällen fick Danne, Annie och jag för oss att vi skulle grilla. Så jag och Danne åkte ner för att handla något att grilla medans Annie körde hem för att kolla vad som behövde handlas och förberedde lite. Det måste faktiskt ge vuxenpoäng att själv handla mat som ska tillagas. Sen åt vi grillat ute hos Annie. Alltid lika trevligt.

En stund senare kom Henrik och Catja. Vi tog en tur i byn för att sen avsluta kvällen med kaffe hos mig.




Gottigt värre!

Idag har jag och Annie varit och fixat present till Catja. Efter det handlade vi lite för att sen fixa chokladefondue (stavning?). Det blev jag, Robin, Annie och Danne som gottade oss på det hela eftermiddagen. sen gjorde vi ett hjälplöst försök till att spela kubb.





Ny vecka

Måndag igen och denna dagen gick ganska fort. Danne har varit här hela dagen men på kvällen kom även Catja, Annie, Hampus och Henrik och hälsade på.

Söndag

Danne har även varit här hela dagen idag.

Slö dag.

Trött som få var man på morgonen... Sen var Danne här hela dagen. Nu orkar jag faktiskt inte ens skriva mer.

Trevligt

Det blev en trevlig grillfest. Det började ganska lugnt och där var mycket trevligt folk. Jag kände nästan alla men där var en hel del som jag inte hade träffat på flera veckor. Ibland patar man alldeles för sällan med vissa personer.

Sen blev där både dans, sång och vattenkrig. Fast vad hade man förväntat sig när där var en pool som stod framme?

Vid ett tiden gick jag hem till Danne och en halvtimme senare hämtade mamma mig. Sen somnade jag nästan direkt.

















Missar bloggen

Jag har ju hoppat över några dagar nu. Det är verkligen på tiden att ta tag i bloggen igen... Men det är väldigt svårt att sätta sig vid datorn då man har lov och hela tiden hittar på mer eller mindre saker. Och när man väl hamnar vid datorn en stund finns det massor av bloggar att läsa igenom.

Men dom senaste dagarna har Danne varit hos mig varje dag, hela dagen igenom. Vi har spelat kubb och kollat på film som vi brukar. Och det konstiga är att jag aldrig tröttnar på honom, snarare saknar honom när han har åkt.

I torsdags följde jag med hans familj för att äta thaimat. Det var trevligt och gott och jag blev absolut för mätt. Efter det åkte vi iväg till en motorträff. Där var en hel hög med epor och motorcyklar också några bilar.
 


Nu ska jag i alla fall gå och göra vid mig för ikväll blir det trädgårdsfest hos Markus. Grillspet för min del. Mums!