Valborg

Nu blir det strax iväg för grillning!

Något...

... säger mig att jag saknar min Memmanklämmnan. Vi får se till att ses någon dag när båda har tid. Det har dock blivit svårt att få ihopa. Men den här bilden får väl visa det bästa av oss. Roliga minnen i alla fall.


Fredag

Dagen började med NP i spanska. Det gick nog helt okej tror jag faktiskt. Sen blev det företagsekonomi med ett "spel" som vår lärare ville kalla det. Jag håller dock inte med. Det var bara en arbetsuppgift. Men det var lite roligare än bara läsa i boken i alla fall.
Sen blev det dax för dagens andra NP i spanska. Det gick åt he*****. Men det är ju sånt man får ta ibland. Jag blir glad om jag får godkänt.

Nu har jag klarat mig hem och skoldagen är slut. Dax att hitta på något en anning trevligare. äta?

Torsdag

Träningen igår var riktigt fjantig. Eller vi fjantade oss. Det blev inte helt för mycket seriöst nu när säsongen egentligen är över. Men kul kommer det bli. I fortsättningen kommer vi bara ha en träning i veckan med tränare men två träningar i veckan ska jag ha i alla fall. Inte många träningsdagar kvar nu. Fast sen är det bara ett kort uppehåll innan sommarträningen drar igång.

Dagen var i alla fall helt okej. Jag missade ingen buss. Däremot hade vi ett jättesvårt prov. Eller det var faktiskt nästan omöjligt. Dagen fortsatte att gå ändå och vi skrattade ganska mycket.

Nu ska jag gå och göra spanska eller kollla på tv.

Onsdag

Dagen började med en extrem otur. Jag fick för mycket tid över på morgonen så jag gick och la mig igen. Men sen när jag skulle gå vilade tydligen min hjärna fortfarande för när bussen kom, kom jag på att jag hade glömt mitt busskort. Och då hade jag stått och väntat vid busshållplatsen i ungefär fem minuter utan att ha kommit på det innan. Så det var bara till att gå hem och hämta det. Det ledde i sin tur till att jag även missade nästa buss. Två bussar på en morgon! Det ska nästan vara mig till det för att lyckas med sånt. Den tredje bussen kom jag i alla fall med och tur var det för annars hade jag missat det nationella provet. Inte för det gick helt för bra.

Efter det hade vi ett snabbt klassråd som jag inte kommer ihåg så mycket av. Sen avslutades dagen med idrott och det blev den typiska favoriten springa. Och vi hade inte ens hunnit ha lunch vilket gör att jag blir illamående. Men det guick ju ändå.

Eftermiddagen blev i alla fall ganska bra. Jag och Elin satte oss på torget och väntade på min buss. Så när bussen kom sa jag hejdå till henne och satte mig på den kokande bussen. Där var luftkonditionering men jag misstäker att den bara sprutade ut varm luft.

Nu har jag kommit in igen efter två timmars solande varvat med lite pluggande inför provet imorgon.

Dax för mig att laga mat nu och ikväll blir det träning för hela slanten.

Danne

På kvällen kom Danne hit. Ganska mysigt faktiskt. När han hade åkt fick jag passa på att kolla på handbollsmatchen. Och den gick som den skulle kan jag ju säga.

Senare kallade sängen på mig.

Tisdag

Jag började dagen innan mitt schema för att kunna plugga geografi och spanska. Det gick ganska bra och jag fick lite gjort. Dock måste jag nämna att jag lyckades göra vid mig och ta mig till hållplatsen på bara en kvart. Det är inte dåligt.

Sen flöt skoldagen på och jag tog bussen hem vid halv tre. Sen dess har jag bara pluggat införprovet. Roligare än så är inte mitt liv nu. Det är sorgligt. Men jag räknade på hur många prov jag hade den här veckan och det blev nog fem eller sex stycken.

Plugg

Usch. Kvällen bestod av plugg. Geografi för hela slanten i ett par timmar. Ingen höjdare direkt...

Eftermiddagen i bilder




Hanna här

Hanna tog tåget till Ystad efter skolan och jag mötte upp henne på stationen. Sen gick vi en runda på stan innan vi tog bussen hem till mig. Där fixade med lite hemliga saker. Det kommer kanske upp lite ledtrådar i bloggen senare. Med andra ord har jag inte orkat lägga in några bilder på datorn än.

Just nu sitter hon väldigt djupt koncentrerad i min berättelse som jag skrev till svenskan i nian. Hon har mobbat mig en del och kommenterat felstavningar och barnförbjudet språk. Men jag lär mig leva med det. Hon är lite smått seg på att läsa så jag har hunnit göra ganska mycket under tiden hon har läst. Men nu får jag väl återvända till att vara social.

Sen ikväll blir det plugg. Om jag inte skjuter upp det lite till.

Veckan



Träning- Endast en träning den här veckan.

Skolan - Ett par prov men för övrigt ganska lugnt.

Vänner/Familj - Hela tjocka släkten på lördag skulle jag tro. Jag och Robin ska ju fira vår födelsedag då. Sen blir det till Josse på söndag och idag träffar jag Hanna efter skolan.

Övrigt - Absolut ingen aning.

Godmorgon

Jag är sjukt pigg nu. Lite smått konstigt eftersom jag känt mig åksjuk hela natten. Nu blir det i alla fall snart skolan. Vi får se om energin håller i sig till dess.

Söndag

Jag hann med lite under dagen. Jag övningskörde och gick en runda på komsta. Sen åkte jag tillbaka hem och en liten stund senare vandrade jag rundor i affären. Jag ville egentligen ut och gå en runda men ingen ville göra mig sällskap.

På kvällen kom min underbara älskling hit.

Kvällen

På kvällen gick jag bort till några vänner till familjen. Hade egentligen tänkt gå tillbaka hem efter ungefär en timme eftersom jag var så grymt trött. Fast sen stannade jag där tills det blev ny dag. Men inatt sov jag i alla fall riktigt bra. Jag vaknade dock och hade ont i axeln och nacken. Men det är sådanna skador man får räkna med efter tävlingar.

Dagen

Vid fem tiden befann jag mig hos Hanna och några minuter senare bar det av till Ängelholm för skånedrill. Dagen flöt på ganska bra ändå. Inga förseninga eller något sånt. Sen vid fem var det dax att dra sig hem. Vi var en fullastad bil med övertrötta tjejer. Det blir aldrig lyckat men det blev absolut kul. Vi stannade även till och käkade innan vi begav oss hem.

När jag kom hem slängde jag packningen på golvet och däcka i hammocken. Eller jag somnade inte men det var bra nära. Tillslut lyckades jag packa upp lite grann ur väskan. Nu är jag trött, tröttare, tröttast.

Danne

I eftermiddags kom Danne hit en kort stund. En jättemysig stund för den delen. Men sen behövde han åka och jag behövde ta tag i mitt duschande och packande. Jag är halvägs klar med det nu men jag ska packa mer ikväll. Ska nog följa med mamma och handla snart så nu får jag hoppa ur mina pyjamasbyxor och ta på mig något vettigt istället.


Fredag

Jag var tvungen att komma till skolan en timme innan min första lektion började eftersom där inte gick någon senare buss och min lärare gillar inte om vi kommer senare. Jag gillar med andra ord inte det nya schemat. Som tur var fanns Elin där och underhöll mig. Sen fick jag ganska mycket gjort och dagen avslutades med ett prov som jag tror gick ganska bra.

Nu har jag lyckats ta mig hem också. Snart blir det dax för packning eller duschen.

helt slut

Usch nu har jag pluggat alldeles för länge. Min hjärna är helt slut. Snart kommer nog sängen skrika efter mig. Eller kommer min huvudvärk skrika efter den. Vi får se hur det blir. Trevlig kväll.

Torsdag

Det har varit en jättehemsk dag. Det började med en tidig morgon och jag var fortfarande slut efter tre timmars träningen igår. Sen pluggade jag matte idag utan att förstå mig på något och provet är imorgon. Jag fick nästan panik. Efter skolan hade jag utvecklingssamtal och som tur var gick det bra.

Sen tog jag bussen hem och då jag kom hem kom jag på att mina nycklar låg så fint och väntade på mig inne i huset. Det gjorde att jag fick stå ute i en halvtimme och vänta på att mamma skulle komma hem. Och som ett litet plus dog min mobil under tiden.

Sen jag kom hem har jag pluggat matte. Nu är det nog bara en sak jag inte riktigt förstår där men det löser sig till imorgon. Snart blir det dax för mig att tag tag i historia arbetet.

Usch!

Onsdag

Skoldagen flöt på som vanligt. Och nu ser jag fram emot träningen!

Tisdag

Egentligen slutade jag redan vid elva idag men jag kom nästan precis hem. Anledningen till det är att jag varit duktig och räknat matt sen lite över ett. Eller det kan ha tagit så lång tid för jag är trög. Men i alla fall fick jag mycket gjjort och känner inte riktigt så mycket panik inför provet på fredag som innan. Fast där är fortfarande mycket till jag måste göra. För övrigt fick jag reda på att vi har en inlämningsuppgift till fredag som jag inte börjat med än. Hjälp! Att lösa det kommer däremot bli ett mysterium...

För övrigt har jag pratat ganska mycket med vännerna från klassen som har varit riktigt roliga idag. Nu sitter jag mest och väntar på att maten ska bli klar. Jag är grymt hungrig (så går det när det är fisk till mat i skolan).

Veckan



Träningar - Två drillträningar och en tävling. Sen får vi se om jag simmar eller inte.

Skolan - Något prov den här veckan men annars ganska lugnt.

Vänner/Familj - Ska försöka lägga mycket tid på vännerna den här veckan, fast vet inte om jag har tiden.

Övrigt - Inget


Måndag

Dagen var faktiskt ganska lugn. Jag fick dock springa för att hinna med bussen men jag hann. Sen jag kom hem har jag inte gjort helt för mycket men ikväll blir det träning.

Söndag

Dagen började inte alls bra. Jag fick ett riktigt dåligt sms och fick absolut ingenting gjort. I eftermiddags kom Daniel hit och sependerade eftermiddagen här. Han åkte för ett tag sen och nu väger det mellan att räkna matte eller slösa bort tiden vid datorn. Dét sista alternativet vinner.

Lite duktig

Jag har faktiskt tagit tag i matten idag. Bara några få tal som jag inte förstod mig på dock, men det är ett litet framsteg. Sen tog jag en långdusch. Jag har faktiskt börjat uppskatta dom mer och mer sen jag slutade simma. Förr mådde jag illa av att duscha längre än en kvart och nu kan jag stå där över en timme... Fast inpackningar och sånt tar ju tid.


Lördag

Min morgon är riktigt seg. Klockan är snart tio och jag har fortfarande inte tagit tag i dagen. Inga planer, men jag kommer väl på något.

Begravning

Idag var det tid för farmors begravning. Det finns inte så mycket mer att skriva om det här.

    









Torsdag

Jag hann aldrig med något plugg till provet idag men det gick bra ändå. Däremot måste jag ta tag i matten ikväll för jag fattar verkligen ingenting och jag brukar ha lätt för matte. För övrigt händer inte så mycket mer idag.

Inte okej

Jag fick hem min mobil från lagningen igen. Självklart hade dom gjort precis som förra gången och bara bytt ut mjukvaran vilket inte alls är felet. Det är skärmen som är sönder och inte allt annat. Den har varit iväg över en månad nu, förutom dom gånger den kommit hem om för att åka tillbaka igen... Nu skulle dom i alla fall inte laga fel sak längre utan byta ut den.

Kul

Träningen var riktigt rolig, och den gick bra för den delen också. Vi hade min gamla tränar idag och det gör ju att det var extra roligt. Men jag är totalt slut nu.

Onsdag

Vi hade dans i skolan idag och jag tyckte det var riktgt roligt. Även om jag har två vänsterfötter och inte all förstår mig på hur man dansar lyckades jag ta mig igenom lektion. Efter det flöt dagen på. Jag och Elin hann med en mjukglass i solen på väg mot tåget. Riktigt gott.

Sen blev det en promenad från stationen och hem. NU ska jag snart äta innan träningen men jag kanske ska gå igenom lite till provget imorgon. Vi får se.

Älskling

Håkan och Mikael kom aldrig men det gjorde väl inte helt för mycket. Jag lyckades undvika att plugga ändå och hamnade vid tv:n istället.

På kvällen kom Danne hit och vi hade en mysig kväll.


Tisdag

Skoldagen blev, kort? En lektion. Fast jag och Elin kom tidigare för att ta igen lite matte. Inte för det gick så bra. På planeringen är jag på veckan innan påsklovet. Inte det bästa med tanke på att jag inte kommer på mattelektionen på fredag. Men jag hoppas det löser sig inför provet på något vis.

Sen hade vi som sagt dagens ända lektion. Det blev en ganska kul lektion. En göteborgare kom och pratade om ekonomi och aktier. Jag är nog en av dom få som tycker sånt är intressant. Göteborgskämt har jag dock aldrig lärt mig förstå. Fast lite härlig humor har dom.

Jag hann även med en tidigare buss. Men hade jag kommit två minuter senare hade jag missat den. På bussen mötte jag även Erika och Mikael som underhöll mig tills jag hoppade. Nu har jag kommit hem och inte gjort helt för mycket vettig. Jag vet inte riktigt om Håkan och ikel kanske skulle komma på kaffe men det är väl sånt jag märker.

Träning

Ikväll blir det träning. Får väl hoppas på att My blir bättre i benet. Vet att hon smygläser här.

 

Längtar!


Godis

Tänkte lägga in lite bilder på godis jag gillar.






Dagen

Skoldagen flöt på ganska bra. Jag har inte gjort helt för mycket. Sen jag kom hem har jag mest uppdaterat lite av dom senaste dagarnas händelser. Det var verkligen längesen jag satt vid datorn. Om ett tag får jag nog plugga. Eller så hamnar jag framför tv:n...

Ny vecka

Träningar - Det blir två träningar den här veckan, men simmandet får jag nog hoppa.

Skola - Där är nog en del att göra men jag har inte orken till att ta tag i något än. Det blir ett prov på torsdag och en redovisning idag.

Vänner/ Familj - Vi får se. På fredag ska jag ta farväl av farmor men det kommer säkert att gå bra.

Övrigt - Inget.


D

På kvällen kom Danne en runda. Inget särskilt att nämna om det väl.

En tur

Jag övningskörde till Staffanstorp när mina föräldrar skulle kolla på blommor. Det gick väl ganska bra. SEn åkte vi vidare till Svedala där jag inhandlade två par jeans. Sen bar det av hem igen.

Lördag

Förmiddagen gick ganska snabbt. Eftermiddagen kastade jag bort i Ystad. Ganska trevligt. Jag träffade både Irma och Angelica. Ingen liten trevlig överraskning. Där var även ett par andra kända ansikten jag såg. Sen övningskörde jag lite.

På kvällen var några vänner till familjen här men efter en stunds socialt prat smet jag in på rummet och spenderade kvällen med film.

Fredag

Skoldagen blev snabb. Två lektioner och sen var den skoldagen över. På eftermiddagen kom Annie hit. Det blev massa pratande och jag fixade en gino (fruktgratäng) utan att misslyckas! Sen blev det även lite film. Under kvällen fortsatte jag med mitt filmtittande.

Förkylning

Skoldagen gick ganska bra förutom en rejäl förkylning som hela tiden stör mig. På vår sista lektion träffade vi vår nya lärare som verkade vara bra. Fast sånt vet man inte förrän om ett tag. Men det ser i alla fall positivt ut. Sen tog jag bussen hem och slocknade nästan direkt. Hade planer på att sticka på extraträningen men det var nog tur att jag inte gjorde det.

Nu är jag lite piggare, men det lär ha förändrats när jag är klar med spanskan.

Träning

Skoldagen var riktigt seg. Jag har varit förkyld som bara den! Och det har personerna i skolan fått höra. Jättemånga gånger. Nu blir det till att göra vid sig inför träningen.

Malmö

Det blev en väldigt rolig dag. Vi började dagen på Lager Haus där jag hittade massor med roligt godis (jag får visa bilder sen). För övrigt hittade jag en svart klänning. Sen var min shopping slut för dagen.  Förutom mat då. NU ska jag plugga spanska.

Veckan



Träninga - Två drillträningar hinner jag med. Vi får se om det blir simmning eller en extra drillträning.

Skolan - Det blir kort vecka eftersom vi har studiedag på tisdagen. För övrigt har vi nog att hitta på med.

Vänner/Familj - På tisdag blir det Malmö och shopping med Elin och Angelica. Kanske en tjejkväll till helgen men planerna är inte helt spikade.

Övrigt- Ingen aning.


Usch

Mitt humör var verkligen allt annat än på topp på träningen idag. Men det är väl bara till att försöka tänka på något annat. Nu blir det till att krypa ner framför tv:n.

Måndag

Jag åkte till Emelie tidigt imorse och stannadee till ungefär halv tre. Vi hann med lite film, massa prat, lite glass och en tur på mopeden. Det är väl inte helt illa. Dock var det väldigt längesen jag körde moped så jag var lite ovan men det gick ju ändå.

Träning ikväll.

Annie

Eftermiddagen spenderades med Annie. Väldigt trevligt och mycket roligt. Nej nu blir det mat för min del.

Glad påsk

Kvällen blev riktigt trevlig, mer behövs nog inte sägas.

Kristianstad

Hela dagen har spenderats med familjen i Kristianstad. Det blev några tröjor, en jacka, en sjal och lite armband. Det är alltid något men tror det blir lite mer shopping på tisdag.

Nu är det snart dax att göra vid sig för ikväll ska jag iväg på påskmiddag. Glad påsk!

Sol

Nej det blev ingen ystad för min del. Istället sorterade jag lite bland mina bilder på datorn. Just nu är jag uppe i 475 stycken som jag vill framkalla. Jag får dock se när jag tar tag i det och verkligen lämnar in bilderna på elgiganten eller något sånt ställe.

I eftermiddags kom Danne hit och var här en stund. Väldigt mysigt och trevligt. Jag var verkligen i behov av att träffa honom. Vi hade knappt träffats innan på lovet och kommer nog inte hinna träffas så mycket mer så jag får ta dom chanser jag får.

När han hade åkt låg jag och solade (i bikini!) i nästan en hel timme. Så länge det inte blåste var det faktiskt riktigt härligt. Där har ni även en förklaring till varför jag blir förkyld. Dock var det första gången jag var ute och solade i år. Fast det kommer fler gångr kan jag lova. Nej nu ska jag göra något en aning vettigare.

Långfredagen

Jag hoppas verkligen inte på att dagen kommer kännas lång men man vet ju aldrig. För övrigt vet jag inte riktigt hur dagen kommer se ut. Mina föräldrar ska in till Ystad så jag får se om jag följer med. Det lutar åt att inte följa med idag som det ser ut nu.


Skitkul

Träningen var riktigt rolig. Det blev bara jag och My men vad gör väl det? Det blev inte så seriös träning, eller jag var inte lat. Men uppvärmingen tog ungefär två tredjedelar av tiden.

När jag kom hem var min kusin här så jag fick sitta och prata lite. Nu tänkte jag sätta i inpackning i håret men den var tydligen slut så jag tror att jag ska experimentera lite. Trevlig kväll.

.

Dagens låt

Soligt

Det har varit helt underbart väder och jag har faktiskt tagit mig ut ur huset idag. Sen har jag även spenderat lite tid i uterummet. För övrigt så har det här också varit en lugn dag. Ikväll blir det i alla fall träning.