Utgång




Gott nytt

Under dagen har jag inte gjort för mycket men nu tänkte jag börja göra vid mig lite smått så jag kan vara halvklar när Angelica kommer.

Jag längtar verkligen tills ikväll, även om ingenting förändras över en kväll så är det någonting speciellt med nyårsafton. Det blir som ett avslut och en ny början. Det ska bli skönt att lämna allt bakom sig, även om året bjöd på massa fint, men nu vill jag blicka framåt.

Sällskap

Jag hann inte vila någon längre stund efter det att jag hade vaknat igen för bara en liten stund senare var Emil, Markus och Palm här. Då blev det kaffe, kortspel och film. Nu är filmen slut, de har åkt och jag sitter och lyssnar på musik.


Idag

Jag tog mig till träningen nio idag och var faktiskt tidig (vilket jag inte var igår). Det gick ganska bra och nu börjar jag komma ihåg programet lite bättre. När jag kom hem var jag däremot supertrött så jag la mig på sängen och somnade i träningskläderna! Över en timme senare vaknade jag och hoppade i duschen. Men vad gör man när man är trött?

Hemma

Äntligen hemma efter tre timmars träning som jag nästan tog mig igenom smärtfritt. Bortsett från lite blod och blåmärken, sånt får man räkna med. Nu är det mindre är tolv timmar kvar tills min nästa träning börjar, närmare bestämt elva timmar. Därför säger jag hejdå till datorn och hej till tv-mys.

Nybakat

Jag har varit väldigt duktig och precis satt in en plåt med scones i ugnen. Om en kvart ska jag ha nybakad frukost. Mums!

Träningsvärk!

Det är verkligen väldigt sjukt! Jag har aldrig tidigare fått träningsvärk av ett tvspel. Jag känner mig lagom otränad nu, fast vi spelade ju i för sig ett par timmar. Jag får se det positivt och tänka på de tre timmar träning jag ska ha ikväll.

Tvspel på menyn









Den sista bilden tog jag från Mini.

Tvspel

Morgon, morgon. Igår kväll kom Emil och Palm förbi en runda. Väldigt trevligt eftersom det var så längesen de var här.

Hur som helst ska jag in till Ystad och träffa mina två favorit tjejer där. jag kan tala om att dagen lär bjuda på mycket tvspel!

Morgon

Gårdagen slutade på åtta halva filmer. Idag har jag inte sett en ända än... Det börjar bli dax att göra någonting vettigt av dagen så nu ska jag ta tag i frukosten (eller middagen).

Smink

I brist på annat satte jag mig ner och började experimentera med min nya palett. Det är bara en 24 palett men färgerna var fina och resultatet blev bra på alla sex sminkningarna. Tyvärr blir det inga bilder eftersom jag bara la skugga. Det blir ju väldigt mycket större skillnad när resten av sminket också är på plats. Ni får helt enkelt se det en annan dag.

Seeg

Nu har jag sett sisådär fem halva filmer och bara bläddrat mellan kanalerna. Dessutom hade jag redan sett alla filmerna innan men jag orkade verklige inte göra någonting annat. Däremot fick jag ett väldigt sug efter att ut och springa. Eller rättare sagt ut och springa i vårväder. Snön känns ju inte så mysig. Men till våren, då ska där springas!

Plus att jag hittat gamal sprallig musik som spelas högt nu!

Trötter

Jag har även följt med mamma och handlat sen sist men nu har jag fastnat vid datorn. Dagens ända uppgift blir att säkerhetskopiera lite bilder. Sen ska jag bara ligga framför tv:n resten av dagen!

Uppdatering

Jag hade fullt upp hela dagen igår och hann inte sitta vid datorn efter att Lovisa och Oliver hade kommit. Vi var ute över en timme och lekte i snön men det blev inget byggande eftersom snön bara trillade itu... Änglar och pulka var det vi fick nöja oss med.

Efter det blev det tv och datorspelande och massa andra spel och lekar. Jag kan nämna att jag gick och la mig samtidigt som de små vid tio. Fast det var mest för säkerhetsskull. Man visste ju inte när de hade tänkt gå upp. Efter många väckningar under natten (minst tio! Och allt pga en pratglad Lovisa...) fick jag min härliga sovmorgon till halv nio.

Sen har leket fortsatt hela förmiddagen, dock var de lite tröttare idag. För två timmar sen åkte vi och släppte av dem hos min kusin och där blev det även lite prat.

Seg dator

Just nu håller jag på att lägga över alla filmer till den externa hårddisken som jag fick i julklapp. Det tar ju lite tid att lägga över och det segar datorn rejält. Plus att virussökaren är igång. Helt onödig eftersom där aldrig är något virus men jag vågar ändå aldrig stänga av den. Mest för att...

När det är klart ska jag i alla fall defragmentera datorn och köra en diskrensning. Sen kommer min kära vara som ny igen.

Barnvakt

Snart kommer Loppan och Oliver hit. Då ska vi leka i snön flera timmar. Först blir det pulka på backen, sen iglobygge, sen snögubbsbygge, sen ska vi bygga lycktor, sen göra snöänglar, sen... Jag undrar om det är jag eller de som kommer ha roligast? Hur som helst har dem ingen tala för jag vill ut i snön. Jag är på så underbart kreativt humör idag så då ska det banne mig ut och lekas.

Plus att jag har en liten teori som heter "Trötta ut dem ordentligt så får du sova längre på morgonen". Jag hoppas få sova lite längre än till sju imorgon men vi får se hur det blir med det.

Snowboard

Det var inte den bästa turen i backen men det var väl kul ändå. Jag gissar på att min svanskota har läkt lagom till sommaren för så fort den blir bättre gör jag den sämre igen. Men vad gör väl det när jag har kul?

Just nu sitter jag och längtar efter Angelica, eller hennes julklapp... Både och får det bli. Är lite smått avundsjuk för hon har fått ett xbox, ni vet ett sånt som går på reklamen (där man själv är kontrollen). Hur kul verkar inte det! Därför ber jag dig, Angelica, ordna tjejkväll snarast!

Juldagen

Vaknade av kyrk-klockorna som ligger på andra sidan byn. Det är inte okej. Vet ni att de ringde klockan sex på morgonen och sen klockan nio igen, och sen halv tio igen... Lyckligtvis hade jag gått upp innan sista ringningen så den slapp jag vakna till.

Gårdagen var mysig trotts att snön ändrade på en del. Fast jag klädde upp mig som vanligt och sånt för att göra allt för att inte förlora julstämmningen. Och det funkade! Kalle anka såg jag till och med i år (tidigare år har jag sprungit runt i huset och försökt hinna göra vid mig innan gästerna kommer). Julklapparna var även hur bra som helst. Nöjd, mätt och glad.

Nu tjatar Robin på mig eftersom jag lovat honom att vi ska ut på backen och åka lite snowboard.

JULFIRANDE NR 3

Släkt skulle ju ha kommit ikväll men de är insnöade så nu blir det julfirande med familjen istället. Men får ju försöka ha det mysigt ändå. Trevlig jul allihopa!

God jul!


Lillejul

Det blev väldigt trevligt och juligt igår. Tyvärr blev där inga bilder men massa prat och god mat blev där.

JULFIRAND NR 2

Ikväll blir det iväg till några vänner till familjen för att fira Lillejul. Trevlig kväll!

Polkagris

Det var tid att måla om naglerna eftersom de såg ganska hemska ut igår. Med tanke på helgen så fick det bli en jul variant.


Snö?


One day to go!

Gaahh. Jag är så grymt nyfiken. Pappa har lagt fram paketerna under granen och jag har inte lyckats lista ut vad där kan vara i en ända av de som är till mig. Eller jo, en är där kläder i men det är ju aningen bred uteslutning eftersom paketet var mjukt. Jag vet ju inte hur det ser ut och jag har ju kollat ut en del kläder jag hade velat ha. Typiskt att de inte skytar med reklam på pakterna nu när de ändå måste ligga och synas...

Julstädning

Yes, dagens sysselsättning räddad. Mitt rum är i alla fall klart, men räknar med att hoppa in och hjälpa mamma lite då och då.

Morgon

Funderar på att krypa tillbaka ner i min säng. Man fryser ju bara man kollar på stormen utanför.

Hej mitt vinterland









Bilder lånade av Emelies kamera.

JULFIRANDE NR 1

Det blev en trevlig dag hos Emelie, även om jag mådde aningen illa i början men Emelie är kunnig som bara den och botade mig. Jag fick även höra henne spela fijol och kan säga att det lät minst en miljon gånger bättre än när jag försökte. Det blev även en film som vanligt. Också lite julmys på ett hörn.








Stress

Jag vaknade vid sju, gick upp vid tio och nu vid halv tolv har jag inte kommit längre än till datorn. Nu blir det varkligen dax att göra vid sig eftersom jag ska befinna mig his Emelie om en stund.

Trevligt som f**

Det blev väldigt lyckat igår och jag hade riktigt trevligt. Ända minuset under kvällen stavas skånetrafiken. Resten av kvällen får ni se i bilder som jag tagit från Elina.






















Avslutning

Skolavslutning avklarad. Snart iväg igen för en utekväll med klassen.

Ledig

Jag har varit ledig och gjort absolut ingenting idag. Väldigt härligt.

Nu ska jag dock göra vid mig inför träningen. Jag har latat mig tillräckligt för idag.

Mums

Dagens underhållning.






Ystad

Eftersom där var en orolig kommentar om att jag inte skulle bränna ner huset när jag lagade mat kan jag meddela att huset står kvar. Så duktig var jag.

Sen sist har jag hunnit in ytterliggare en runda till Ystad. Det var åttonde den här veckan. Sen har jag även slagit in lite julklappar.

Söndag

Snart ska jag iväg med mamma och handla och efter det lagar jag middag och sen julgodis. Jag är ju väldigt huslig av mig, men ändå verkar mamma oroa sig för att det ska gå illa. Jag förstår inte varför.

.


Ystad

Idag följde jag med mina föräldrar en sväng till Ystad mest för att fördriva tiden. Har även läst lite och testat en del av de nya julklapparna som jag fick igår.

Bilder





















Trevligt

Det blev en väldigt trevlig och mysig eftermiddag igår. Vi lagade mat (jag dukade, så maten blev god), spelade super mario även om jag dog hela tiden, sjöng singstar i tre timmar minst (!), och hade julklapps utdelning. Alltså var allt väldigt trevligt.

Fler bilder kommer senare.


Julmys

Två lektioner att klara av och sen beger jag mig till Elin för julmys!

Fyra av fem toasters

Angående torrshampoot jag köpte i veckan testade jag det imorse. Det var verkligen skitbra! Verkade direkt. Nu såg ju inte mitt hår helt förjävligt ut så de behandlade inget extremfall, men det kändes faktiskt mycket fräschare direkt. Plus för god doft också!

Snö

Jag hann med en hel halvtimmes lektion innan rektorn skickade hem alla som åkte buss eftersom bussarna körde sista turen. På lektionen fick jag reda på att jag fick godkänt på proven och det är jag otroligt glad över. Spanska med vikarie en hel termin är inte det jag lär mig någonting av precis.

Thess följde med mig hem en kort runda vilket var trevligt sällskap.

Nu ska jag mysa lite med en bra tidning.

Frukost?

Det är så tråkigt att äta frukost själv och jag är inte alls sugen på frukost... Jag ska verkligen inte äta ngt onyttigt till frukost idag (det har ju förekommit glass till frukost när jag varit själv hemma).

Morgon!

Jag har sovmorgon och börjar inte förrän elva idag. Hur härligt är inte det?

Dock börjar jag med spanska, men för att se det positivt kan det bli årets sista spanska lektion. Nu är det väl frukost, byte av kläder, smink och allt annat sådant som gäller.

Uppdateringen

Nja, Robin vann i 100 frisim och 100 bröst. Dck vann jag i rygg och fjäril plus medly. Alltså vill jag påstå att jag är bättre än honom. Plus att jag hade orkat simma längst men det tävlade vi aldrig i. Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla tv.

Simma

Nu ska jag upp till simhallen och vet ni vad? Jag har lockat med mig min bror! Han har inte simmat på flera år så vi har inte haft möjlighet att tävla på länge. Tror ni jag kan slå honom?


Uppdatering kommer.

En början


Onsdag

Dagen har jag inte så mycket att säga någonting om men det sista lektioner var hemsk. Jag misstänkte skarpt att vår lärare försökte hjärntvätta oss med en tecknad barnfilm.



En av alla de underbara bilder vi lyckades åstadkomma idag.

Tisdag

Dagen började med filmredigering hos Angelica. Eller, jag började med att gå vilse bland lägenhetshusen men Angelica hittade som tur var mig och Elin.

Efter en stund gick jag och Elin för att handla frukost och på hemvägen var vi jättenära på tt gå vilse igen. Dock så vi nummret på Angelicas lägenhet.

Sen blev det prat, skratt och frukost. Irma var nog den absolut duktigaste och mest kunniga när det kom till redigeringen. Med andra ord hade vi inte kommit någon vart utan henne. Allt blev klart i alla fall.

Sen pinnade vi till skolan och startade dagen med lunch och sen håla. Sisådär lagom ansträngande tyckte jag. Vi gick även på information om individuella valen och jag vet inte riktigt vad jag ska välja men det löser sig. Så var det dax för vår första och sista lektion, och gissa vad? Den var inställd! Väldigt bra kompensation sen min otursdag igår. Ända minuset var att tränaren hörde av sig och sa att det inte blir träning på onsdag. Där användes en del svordommar i det ögonblicket kan jag säga.

För att avsluta dagen julklappshandlade jag det sista till mina vänner. Nu är det bara till familjen kvar. Jag införskaffade mig även ett torrshampoo. Jag har aldrig testat det innan men när jag får tillfälle ska jag se om det är bra, och då kommer givetvis informationen upp här.

Kvällsmys

Jag kommer få min lussefika ändå. Nu blir det lussebullar och saft.

Nyfiken

Äntligen en positiv händelse. Jag såg att klapphögen nästan hade fördubblats. Mina föräldrar gömmer inte paketen och vill jag öppna dem är det bara att göra det. Men jag vill ju inte veta vad det är i innan jul men samtidigt är det svårt att låta bli att inte bli nyfiken.

Otursdag

Som ni kan läsa i tidigare inlägg är det här inte någon favorit dag direkt.

Sämre blev det när jag fick reda på att mina tränare inte kunde komma till träningen men vi andra åkte dit ändå. När vi väl kom dit var hallen inte ledig eftersom där var en cup. Tur de hade beättat för o om det. Så det var bara att åka hem igen. Nu är det nästan bud på att lägga sig och bara vänta på en ny dag.

Måndag

Bara en vecka kvar i skolan! Nåja, det är måndag och tisdag nästa vecka också men räknade ut att vi antagligen bara har en lektion på måndagen (som jag ska försöka smita ifrån) och på tisdagen är det avslutning.

Dagen började inte alls bra. Jag fick vänta en på bussen som var en halvtimme (!) försenad i tio minusgrader. Det är verkligen inte okej. Sen blev det lucia och vi fick ingen lussefika! Skolan snålar, men min bror som är i arbetslaget upp till (läs vägg i vägg med vårt) fick. Det är såå orättvist.

Resten av dagen blev dock bra förutom spanska provet som var någon form av gissningslek för mig. Och jag brukar alltid ha förmågan att gissa fel. Jag får väl hoppas att jag har min vanliga tur på prov. är dock väldigt tveksam till det.

Om tjugo minuter blir det dax att bege sig till träningen så det är väl lagom att göra vid sig nu.

Söndag

Jag har inte riktigt gjort någonting idag. Det blev en intressant övningskörningsrunda. Jag och pappa körde ut på halva snöiga småvägar. Men det gick ju bra. Jag fastnade aldrig och höll mig på vägen.

Sen har jag även sett en film med min bror.

Och där var hela dagen försvunnen. Ikväll blir det i alla fall träning.

Lördagsmys

Några vänner till familjen kom över och sen blev det tv och glöggmys för hela slanten. Sånna kvällar är faktiskt riktigt härliga. Sen såg jag lite av en film men kom på att jag hellre ville sova. Så trött var jag efter veckans alla prov och redovisningar. Jag behövde ta igen lite vila.

Kristianstad

Idag åkte jag och shoppade med mammi. Hittade ytterligare en julklapp så det börjar klarna upp nu. Sen blev det hem och slöa framför tv:n.

En vanlig kväll

Kvällen bestod av att de vanliga kom. Det bara brukar bli så men det är väldigt trevligt.


Bilder

Efter en väldigt oseriös start gick filmningen bra.
















Fredag och fika

Fika morgon i skolan och vi började med att filma. Efter det hade jag mitt prov och avslutade med tjugo minuter matte. Ganska lagom ansträngande.

Jag slog även mitt bastu rekord idag. Hela femtio minuter! Dock var jag tvungen att gå ut och andas var tionde minut. Njaa, jag är nog gjord för att vara i vattnet istället när det gäller simhallen.

Inredning

Efter en hel dag (och hela dagen igår) med prat om inredning med Angelica drog jag iväg med mammi till en av hennes vänner för ett inredningsparty (ni vet som sminkparty eller plastburksparty?). Det var faktiskt väldigt kul och gjorde så att jag längtar efter en lägenhet ännu mer.

Att flytta ihop med Angelica var också ett bra förslag vi kom på under pratstunden. Hon tar hand om all mat (eftersom jag inte klarar av matlagning) också försöker jag städa lite då och då. Plus att om jag skulle bo med en vän hade man ju aldrig behövt ha tråkigt. Hur bra som helst. Framtidsplaner....

Dagen

Provet gick rakt åt skogen. Fast det gick nog inte bra för någon i klassen tror jag. Den här gången skyller jag allt på vår lärare.

Sen blev det film och en genomgång på en timme innan min skoldag tog slut. Även idag slutade vi tidigare. En hel timme till och med, men någon gång måste man ju ha flyt.

Träningen

På kvällen blev det även träning och vi hann med väldigt mycket. Programet har blivit dubbelt så långt som innan och mot slutet stod jag nästan och gäspade hela tiden. Jag var sjukligt trött.

Tränare?

Fick förfrågan om jag skulle vilja vara tränare för de minsta (4-7 åringar). Kan ni tänka er mig som det? Bara jag inte får panik helt och hållet ska det nog gå. Fast det gäller ju inte förrän efter jul så jag får lite tid på mig att tänka.

Uppvisningen

Det gick helt okej. Det ska ju bli bättre. Programet ska ju tillexempel bli klart, men det var ju nyttig träning.




Yr och förvirrad

Förra inlägget får taa för sig själv. Jag var inte vaken och hade behövt sova längre.

Fredag!

Sovmorgon, och jag sov länge. Det behövdes efter gårdagen. Juluppvisning, hem och äta, träning.

Bilder kommer upp när jag kommer hem för nu är det tid för skolan.

Mys

Nu ska jag leta reda på en filt att dra om mig, göra varm oboy och bara mysa framför tv:n.

Plugg

Just nu känns det som mitt liv bara består av plugg, plugg, och åter plugg. Sen jag kom hem har jag hunnit med att plugga idrottsteori, men jag borde kolla över lite spanska glosor också. Tyvärr, är glosor det tråkigaste som finns. Jag gör det kanske senare.

Som utlovat



Morgonpigga som bara den!



Manusplugg är lagom att lära sig samma dag man ska kunna det. Sent ute som vanligt...



Elin fixar och donar.



Irma gör det hon är bäst på.



Elins lock-skills, min uppsättning, Angelicas hår. Minis locktång, rum och spegel och...  (:



Vad har du i byxorna Mini? Nöjd verkar hon...


Tisdag

Dagen började klockan åtta hos Mini och sen filmade vi fram till halv elva. Vi håller ju på med skolarbete, men det här var ju ändå ett av de trevligare. Plus att vi slapp två lektioner pga det. Jag ska även försöka fixa upp någon bild från inspelningen senare.

Efter det blev det lunch och julklappshandel. Det börjar faktiskt lösa sig med det nu. Bara ett par stycken kvar nu.

Dagens sista och första lektion bestod av datortid.

Nu är det plugg inför idrotts och spanskaprov som gäller.

Måndag

Tillbaka till skolan och alla redovisningar, prov, m.m. Idag hade vi två redovisningar och en av dem gick ju bra.

Ikväll blir det långträning. Längtar verkligen till jag får höra allt om hur Borås var för de andra. Plus att jag förhoppningsvis lär mig mycket nytt idag.

Backen

Jodå en härlig tur på snowboarden blev det. Det gick mycket bättre idag än förra gången. Dock har jag gått med huvudvärk hela helgen som vägra försvinna.

Jag tror ju inte det kommer bli bättre av kvällens step up pass men iväg ska jag i alla fall.

Ändringar

Nu vet jag inte riktigt hur eftermiddagen ser ut. För mycket ändringar. Ut i backen ska jag i alla fall.

Det snöar, lalala.

Ystadflickorna

Snart, eller i alla fall idag, kommer Mini och Angelica hit för att ta en pulka/snowboards tur i backan.

Pågarna

De vanliga tittade förbi en runda på kvällen. Dock inte Mikael som är insnöad.


Julhandel

Idag har jag varit iväg med familjen och handlat julklappar. Eller ja... Jag är ju långt ifrån klar. Är inte klar med alla julklappar till en ända person än. Men nu har jag börjat!

Dagen

Idag är nog det vettigaste jag har gjort att rensa datorn. För övrigt har jag bara latat mig och kollat på film.

Jag hoppas jag kommer ut en runda ikväll, jag skulle behöva det. Men jag får se vad vädret säger.

Mer snö

Idag tänker jag inte lägga ut någon bild på hur mycket snö det är. Det blir för tjatigt för tillslut kommer hela bloggen bestå av bilder på snö. Istället kan jag meddela att där är en halv meter mer än igår. Ja, ni kan ju själv tänka er.

På grund av mycket snö och ej plogade vägar stannar jag hemma. Jag missar även ett bamse-prov som skulle blivit av idag. Nu flyttas det antagligen till nästa vecka vilket betyder att jag har tre stora prov då och minst två redovisningar. Det blir stressigt. Därför ska jag ägna hela helgen åt att ta det lugnt.

Våra fika-fredagar missar jag också. Det är nästan det värsta. Nej men vad sägs om glass till frukost? Det hade verkligen varit gott och jag är inte nyttig av mig så det blir nog en bra idé.

Mys

Nu blir det glögg och pepparkakor. Mums!


Mini

Tackar Mini för att hon tar tag i mitt liv åt mig. Först leker hon psykolog och får mig på bättre humör och sen hjälper hon mig med läxan. Jodå, jag är glad över att ha henne. Massa prat är ju ett stort plus också.

Jag är också väldigt glad över att jag stannade hemma idag. Pratade med en jag känner och den turen jag tar till skolan (som brukar ta en kvart, tjugo minuter) tog idag två och en halv timme! Kan inte annat än tycka synd på de som satt på bussen.

Framsteg

Jag har faktiskt pluggat lite, långt ifrån tillräckligt men jag blev så uttråkad att jag sov en runda istället.

Tar tag i det senare ikväll, för det blir ändå ingen träning för mig.

Pugget då?

Idag hade jag en del plugg att ta igen eftersom jag inte är i skolan. Ingen ledighet för mig alltså. Dock har jag inte ens börjat med det och jag är inte riktigt säker på att det blir av i heller... Det är ju inte kul.

Önskar att jag kunde ta reda på hur vädret skulle bli imorgon. Hade jag varit hemma då också hade jag kunnat skjuta upp dagens plugg.

Dröm nr 2

Solsemester känns kanske lite långt bort ändå just nu. Backen är däremot bara några meter bort. Borde jag ta snowboarden på e tur?
Får kanske vänta tills det slutar snöa och blåsa. Men en film så länge?

Drömmer mig bort

Just nu sitter jag och längtar efter en utlandsresa. Kanske Grekland med de underbara tjejerna från klassen? Det hade absolut varit något. Sol, bad och kul. Nu längtar jag extremt mycket. Borde jag skriva packlista?

Uppdatering

Jag är väldigt glad över att jag inte åkte till skolan. Nu ser det ut såhär!


Snö

Att vakna upp till denna utsikt är härligt. Ledig dag idag!



Träning

På så mucket bättre humör efter en underbart rolig träning. Det såg faktiskt bra ut idag.

Och det hemska humöret fortsätter

Bussen var sen, skoldagen flöt på, och jag kom hem tidigare.

Plugget är inget jag är sugen på just nu. Jag behöver variation och hitta på något kul.

Snö

Nu hoppas jag bussen är i tid, det står så på hemsidan, men är väldigt tveksam till om det stämmer. Vi får se.