Ego-dag

Direkt då jag kom hem hoppade jag in i duschen. Det blev en riktig lång-dusch och jag hade ingen speciell anledning att duscha, men jag kände för det. Och när jag ändå var igång så gjorde jag en inpackning och peelade kroppen.

Efter det slöade jag framför tv:n ett tag men sen lyssnade jag på lite musik inför musikprovet på fredag. Det tog inte speciellt lång tid innan jag tröttnade på det klassiska och lugna så nu spelar jag Sum 41 på högsta volym istället.

Betygen på min sida nu.

På engelskan idag fick vi reda på hur vårt totala betyg blev i Nationella provet. Jag blev riktigt förvånad då jag fick reda på att jag fick Mvg -. Jag hade förväntat mig kanske Vg - men jag klagar inte.

Idrotten vr inställd och efter det hade vi ett riktigt svår matteprov. Jag har verkligen ingen anning om hur det gick  Sen var det dax för spanska och efter det var det No och sen avslutades dagen med klassråd.

Robin dissade mig idag.

På morgen blev det jag som fick springa själv eftersom Robin hade ont i knäet. Han brukar ju nästan vara som en egen PT för mig för han brukar få mig att inte ge upp. Så idag var jag nästan lite rädd för att jag skulle ge upp och börja gå fast att jag vet att jag orkar. Fast igår innan jag gick och la mig sa han till mig att jag inte skulle börja gå utan springa hela vägen och det hjälpte verkligen. Fick en riktig kicka av att jag inte skulle skvika honom och bevisa att jag klarade det!

Men imorgon har han sagt att han ska följa med igen.

Glömde bloggen ett tag.

Dagen började med elevensval där jag satt och nästan pratade ihjäl Thess för hon var för förkyld för att kunna prata. Men den biten klarade jag alldeles utmärkt själv.

Efter det var det spanska, sen No och dagen avslutades med SO.

Då vi hade slutat åkte Danne och Henrik med mig hem och stannade där hela eftermiddagen så därför har jag inte haft tid att blogga förrän nu.


Bloggkväll!

Nu har jag verkligen suttit och bloggat ett bra tag. En del har jag bloggat ikapp ifrån helgen eftersom jag inte orkade blogga då men nu är jag på rätt spår igen. Dock blev det väldigt mycket märkte jag ( Det har börjat försvinna från den raden man ser) men om man vill läsa allt är det bara att kolla i arkivet!

Nu ska jag gå och kolla på tv med familjen!

Jag tycker..

Jag vet inte riktigt hur man ska ställa sig till det här problemet. Självklart vill jag säga att det är fel att banta och att man inte blir lyckligare över att vara smal men jag vet själv hur svårt det är. Gång på gång kan jag ställa mig framför spegeln och tänka att jag är tjock även fast jag vet att det inte är så. Och hur ofta önskar man inte att man vägde något kilo mindre? Däremot har jag fortfarande inga tvångstankar eller skuldkänslor över mitt ätande, utan jag äter för att det är gott och för att jag gillar mat. Men för dom som inte kan se något bra med sig själv eller för dom som inte accepterar att dom inte kan vara perfekta är det här nog en vanlig väg att gå.


Jag tror att mycket handlar om självkänslan och att våga tro på sig själv. Det är ju inte alltid så lätt, men absolut nödvändigt att tro på sig själv. Om du själv inte tror på dig, vem ska då göra det? Idag finns det hur många tips som helst om hur man kan få bättre självkänsla men samtidigt blir utseendefixeringen större och kraven på en vanlig person högre.


Det bästa vore nog om man talade mer öppet och informerade mer om ätstörningar. Då hade fler vetat om riskerna och det hade förmodligen varit ett mindre antal personer som hade varit villiga att ta dom. Sen finns det ju vissa internetsidor där man tävlar om vem som snabbast kan nå en speciell vikt och man peppar varandra till att bli smalare. Det är nog något av det dummaste man kan göra. Att jämföra sig själv med andra och vad dom väger blir aldrig en rättvis bedömning eftersom alla ser olika ut och är olika långa.


Efter att ha suttit och tänkt på ätstörningar och dieter under tiden jag har arbetat om ämnet har jag lärt mig att det finns för många risker och att det inte är värt att chansa. Det bästa är att lära sig acceptera sig själv och sina fel och brister samtidigt som man lär sig själv att se dom saker som faktiskt är bra hos sig själv. Det finns ju alltid något som du är bättre på än någon annan och skulle du vara dålig på något kan du ju alltid förbättra dig. Om man däremot måste välja någon diet anser jag att man borde satsa på viktväktarna eftersom man alltid är omgiven bland experter där. Fast för övrigt tror jag bara att dieter gör mer skada än nytta.


Genom att äta rätt och träna regelbundet blir du inte smal som en pinne men du ser definitivt hälsosam ut och det är det snyggaste.

          Att vara sig själv kan inte vara så svårt?

Olika sorters dieter

Lågkalori-metoden

Den här metoden går ut på att man äter kalorisnål mat. För några år sedan var det här den vanligaste bantningsmetoden men idag har andra metoder börjat konkurrera ut den här typen av diet.


GI-metoden

Då man går på den här dieten gäller det att äta mat med ett lågt GI-värde. Genom att äta efter GI-metoden fördelar man energin över en längre tid och man behöver inte äta lika mycket för att känna sig mätt.


Atkinsdieten

Atkinsdieten innebär att man undviker all mat som innehåller kolhydrater. Det vill säga pasta, potatis, ris, bröd, m.m. Det är oftast kolhydrater som står för energitillverkningen. För att få energi förbränner kroppen därför istället fettet. När kroppen märker att den inte får den näring den behöver ställer den in sig på svält och förbrukar därför inte mer energi än absolut nödvändigt. Om man sen börjar äta vanligt igen går man upp snabbare eftersom kroppen förbereder sig på nästa svältningsfas och samlar extra fett. Om man inte klarar av att låta bli kolhydrater blir detta en typ av jojobantning då man först går ner men sen lika snabbt går upp igen. På långsikt är inte den här dieten att rekommendera eftersom kroppen svälter sig själv och det sliter mer på kroppen då den inte får den energi den behöver.


LCHF-metoden

LCHF står för Low Carb and High Fat och betyder att man minskar intaget av kolhydrater och ökar intaget av fett. LCHF-metoden liknar Atkinsdieten men skillnaden är att kroppen ändå får energi som den kan förbränna.


Viktväktarna

Viktväktarna är en typ av diet som inte beslutar vad man ska och vad man inte ska äta. Istället gör man en plan för varje individuell person som sätter upp sitt eget mål. Alla matvaror får ett speciellt värde i form av points. Värdesystemet utgör ramen för hur mycket man bör äta på en dag och är grundat på kalori och fettinnehållet i livsmedel. Viktväktarna koncentrerar sig inte enbart på vad du stoppar i dig utan har fyra M som du bör följa; Mat, Motion, Möten, Motivation. När man börjar på viktväktarna får man gå på olika möten där man kan träffa andra som också försöker att gå ner i vikt. Det gör en motiverad till att inte falla för frestelsen att bryta mot dieten eftersom man vill visa sin förbättring till nästa möte. Motion är givetvis också en viktig del eftersom man inte bara kan ändra det man äter och förvänta sig att det fettet som man redan har ska försvinna.


Hjälp att få?

Många vet inte vart dom ska vända sig för att få hjälp med en ätstörning och få personer vågar ta kontakt med någon som lider av en ätstörning. Om man misstänker att någon har en ätstörning undviker man ibland att ta kontakt med personen eftersom man är rädd för att göra fel. Men det bästa är faktiskt att prata med personen direkt eftersom den redan känner sig isolerad eftersom den ofta har skuldkänslor över sitt beteende. När man pratar med någon som lider av en ätstörning är det viktigt att aldrig fokusera på bilder eller grafiska beskrivningar av den drabbades kropp. Det är även viktigt att inte ge exempel på hur andra har gjort eftersom det kan användas som en perfekt bruksanvisning för den drabbade. Om man väljer att konfrontera någon med ätstörningar är det viktigt att ha med sig information om var den drabbade kan få hjälp så att man inte bara skapar oro och sen inte erbjuder någon hjälp. Det år också viktigt att stötta den drabbade eftersom få klarar att bli friska utan att ha något stöd.


ABK

ABK står för Anorexi/Bulimi-kontakt och det är en riksförening som jobbar förebyggande mot ätstörningar. ABK har idag mentorer över hela landet och mentorerna har ofta själv erfarenhet av sjukdomen men har varit friska sen minst två år tillbaka. ABK ordnar förebyggande projekt för barn, ungdomar, lärare och föräldrar. Ett sätt att förebygga ätstörningar är genom Bodytalk då man ordnar en workshop för undomar om självkänsla och skönhetsideal. Ett annat sätt är att anordna föreläsningar där man informerar om ätstörningar och hur man kan hjälpa till. ABK har även samarbete med idrottsanläggningar och hjälper dom att utforma en policy för att förebygga ätstörningar. ABK jobbar också för att stödja personer med ätstörningar och deras anhöriga. ABK har en egen medlemstidning som heter insikt.

  

KÄTS

KÄTS står för kunskapscentrum för ätstörningar och är ett företag som forskar om sjukdomen. KÄTS letar hela tiden efter ny kunskap om ätstörningar och håller i en del utbildningar om sjukdomen.



Faror?

Det finns mängder med faror som man utsätter sig själv för genom att gå på diet. Genom att själv mixtra med näringsintaget kan man, utan att veta om det, missa att få i sig en del nödvändiga vitaminer eller fibrer. Man kan även känna sig tröttare eftersom man inte får i sig den näring man behöver. En del kan känna sig stressade och mer lättirriterade. Att göra små förändringar i kosten brukar inte göra så stor skillnad men om man ska göra någon större förändrig bör man kontakta någon expert på området.


För att undvika att ändra på kosten så att det skadar kroppen kan man gå till en kostrådsexpert eller läkare för att få råd om hur man bör ändra kosten. Oftast vet dom vad som är effektivas att ändra samt vad som man absolut måste ha i sig. En läkare kan även ta ett blodprov för att kolla vad du behöver mer av, t.ex. mineraler.


Men det finns ytterligare faror då man inte tar hjälp av någon expert på området. Speciellt om man lyckas för bra med att gå ner i vikt. Om du t.ex. sätter upp som mål att du vill gå ner fem kilo och sen lyckas med det kan du tycka att det gick enkelt och att du lika gärna skulle kunna gå ner fem kilo till, eftersom det knappt syns någon skillnad. När du sen gått ner ytterligare fem kilo är du fortfarande inte nöjd och du fortsätter. Då har du kommit in i en ondspiral och vad som började med en lite diet har blivit en form av ätstörning.


Ätstörning är en psykisksjukdom med skadligt beteendemönster vad det gäller ätandet. Det påverkar patientens fysiska hälsa och dödsfall kan inträffa. Oftast är det tonårsflickor och unga kvinnor som drabbas av ätstörningar men ca en av tio som drabbas är av manligt kön. Under dom senaste 20-30 åren har problemet ökat. Ätstörningar uppkommer oftast hos personer med låg självkänsla eller hos personer som känner krav och press på sig själv och vill ha kontroll över sin kropp.


Dom flesta faror går att undvika om man öppet pratar om sin diet och rådfrågar om hur man borde förändra sin diet.


Varför går man på diet?

I vissa fall finns det en medicinskförklaring till varför man väljer att utesluta vissa livsmedel. Man kan t.ex. vara allergisk och undviker därför en del mat, eller lida av fetma och måste därför gå ner i vikt för att kunna överleva. Men det är ändå många som börjar på en diet för att gå ner i vikt utan att vara överviktiga. En del vill leva lite hälsosammare medan andra vill efterlikna det skönhetsideal som media har skapat.

Självkänsla.

Jag lovad ju att när jag hade lärt mig mer om dieter och skönhetsideal så skulle jag blogga om det. Och nu är ju mitt arbete inlämnat så jag får väl ta tag i det här på bloggen också.

Under kvällen kommer jag lägga upp en del inlägg om självkänsla, dieter och ätstörningar, som enligt mig är ett alldeles för ouppmärksamat område. Så det är bara att hålla koll.

Veckorna går riktigt snabbt nu!



Träning - Jag har ju mitt löpande som jag inte ska ge upp med än i alla fall.

Skolan - Idag hade jag ju två inlämningsarbeten plus en redovisning men annars så ser veckan lugn ut. Jag har två prov men annars så tror jag att det är ganska lugnt.

Vänner/Familj - Det är ju morsdag på söndag så jag får väl se om jag hittar på något. Sen blir det fest hos Annie på Fredag och det blir nog riktigt trevligt!

Övrigt - På fredag ska vi ju ha vår klass-dag och då tänkte vi spela lite Lazerzone och efter det blir det segling och grillning. Det låter inte så dumt va? Sen på söndag ska jag åka till Kristianstad eftersom det aldrig blev av i helgen.

Danne kom hit

Jag klarade det! Arbetet kom in i tid och just nu har jag nästan inget i skolan.

När jag kom hem igen så kom Danne hit och sen spenderades eftermiddagen med mys och tvspel.

Dålig på tidsplanering.

Då jag hade slutat gjorde jag en del ärenden men sen begav jag mig direkt hem och in på datorn. Jag måste göra klart ett inlämningsarbete som jag har till idag och just nu är jag ungefär halvvägs med det.

Jag räknar med att vara klar om ca en timmme och sen ska jag tillbaka upp på skolan för att lämna det... Jag måste verkligen börja på arbetena i tid. Den senaste tiden har jag inte gjort arbetena förrän i sista minuten.

Sluta tidigt!

Första dagen i veckan och bara fyra lektioner. Det är inte dumt! Dagen började med spanska och vi lyckades lura Marcelo till att börja prata om EU-valet och politik. Jag vet att det låter tråkigt men jag är nog faktiskt en riktig nörd som tycker att sånt är intressant. Men jag kan pusta ut över att jag inte behöver rösta än för det är ju en djungel att hitta rätt ibland. Bara att förstå vad partierna står för är ett kapitel i sig och sen måste man avgöra vilket parti man gillar bäst. Nej jag hade nog fått beslutsångest.

Efter det hade vi matte och där gick nästan hela lektionen till genomgång inför provet. Och det behövdes märkte jag! Jag hade glömt en hel del men nu tycker jag har koll på allt så nu är jag redo inför provet på onsdag.

PÅ svenskan hade vi redovisninng och givetvis var det jag som fick vara först ut. Fast jag tror att jag gillar att vara först då slipper man ju vänta på alla andra. I alla fall gick det hur bra som helst och jag kunde inte ha varit mer nöjd med mig själv. Med tanke på att jag gjorde nästan hela arbetet igår... Sitta uppe hela kvällen innan deadline är verkligen inget jag rekomenderar...

På So:n hade vi vanlig lektion så där hände inget speciellt....


Springandet på G igen.

Morgonpigg som bara den!

Just nu har jag varit ute och sprunget med Robin på morgonen. Det är faktiskt inte alls så jobbigt som jag trodde det skulle va.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag göra vid mig för skolan.

Prat om allt mellan himmel och jord

Vad skönt det är att man har Emelie. Hela eftermiddagen har jag kunnat prata om precis vad jag velat utan att ha behövt tänka mig för vad jag har sagt.

Vi hittar kanske inte på rent för mycket då vi träffas men hon är absolut en av dom personerna som jag känner mig bekväm bland.

Resten av kvällen kommer att bestå av plugg för min del.

Till Emelie idag

Igår skulle jag se en film med min bror men efter en timme gav vi upp och jag gick och la mig. Första riktigt tidiga kvällen på länge.

Idag blir det till Emelie. Jag och Emelie träffas alldeles för sällan nu för tiden så förra helgen bokade vi in att vi skulle vara idag. Ska det verkligen behövas bokas in så långt innan?

Men nu är det i alla fall bestämt att jag ska åka dit så jag får väl ge mig iväg nu.

Tv och Tvspel

Nu har Thess åkt och då hamnade jag ju nästan direkt här.

Jag lurade i Thess att se Hipphipp. Hon hade aldrig sett det förr så var ju tvungen att visa vad det var men jag tror nog mest hon tyckte jag var konstig som tyckte det är roligt.

Hemma igen

Vi var där bara ett kort tag. Kanske för att vädret var dåligt och då är ju inte badlandet att tänka på. Men nu är vi som sagt hemma och snart återupptar vi väl vårt tvspelande. På Tosselilla blev det mest karuseller och äta massa onyttigt, det hör ju till. Sen var ju Måns och uppträdde så vi kollade på honom.

Nej nu kallar tvspelet!

Har inte kommit iväg än...

Nu har Thess varit här ett tag och vi fastnade framför tvspelet. Om ett tag ska vi i alla fall ge oss ivåg till Tosselilla och roa oss ett par timmar!

God morgon

Snart kommer Thess hit och sen ska vi åka till Tosselilla. En rolig dag verkar det som, fast vädret hade kunnat bli lite bättre.

Men nu får jag nog gå och göra vid mig...

Kvällen hos Erika.

Kvällen hos Erika blev trevlig. Dock blev det inte så mycket festande och jag höll mig nykter.


Plugg och fix.

Nu har jag precis varit duktig och tagit tag i mitt arbete, dock är det mycket kvar. Jag borde ha börjat på det tidigare men men...

Nu ska jag gå och göra vid mig för ikväll ska jag på fest hos Erika!

Shopping.

Det blev en riktigt liten runda men jag lyckades hitta en bikini på H&M av Matthew Wiliamson också en ny mascara.



Max factors false lash effect mascara och Matthew Wiliamson bikini.




Matthew är en av mina favoritdesigners, han jobbade ju på puccis modehus i nio år.

Inget Kristianstad

Jag kom fram till att det inte är riktigt bra att åka till Kristanstad idag eftersom jag hade behövt va där uppe en timme innan affärerna öppnade också har jag en del saker att fixa här hemma.

Men det blir en liten runda shopping i Ystad istället!

Filmkväll.

Jag började se en film men efter halva filmen kom Danne hit. Det blev ingen runda ute eftersom det regnade men det blev en liten filmkväll inne istället. Danne fick åka ganska tidigt eftersom jag ska till Kristianstad imorgon.

Danne hela dagen!

Vid tio kom Danne hit och just nu har han precis släppt av mig här hemma.

Vi började med lite tv-spelande och sen en film. Efter ett tag åkte vi iväg till Borrby för att sen åka tillbaka igen men då blev det till volvo.

Efter ungefär en timme på volvo åkte vi till Annie och pratade bort resten av eftermiddagen där.

En rolig dag och vi får se om det blir en lika rolig kväll. Jag ska kanske med Danne ut en runda ikväll också men jag får se hur det blir.

Avslutningsfest!

En riktigt trevlig kväll med mycket skratt! Jag fick ju komma lite senare eftersom jag var på kursen men jag missade nästan ingenting eftersom dom hade fått igång grillarna för sent.

Kvällen bjöd på massor av prat och lite tävlingar. Vi pratade lite om hur länge vi faktiskt hade drillat och om lite olika läger vi hade haft. Det hade varit dax för ett nytt läger snart tycker jag!

Kvällen slutade lite lagom tidigt.




Festkommitén!

Långsaaaaaaamt!

Kursen var väl inte så händelserik men vi  fick lite basic information. Men den som höll i kursen var absolut inte intressant att lyssna på! Tråkigare människa få man leta efter! Han pratade väldigt långsamt och upprepade sig ofta. Sen att allt han sa stod på power point pressentationen gjorde det inte roligare att lyssna på honom.

Kursen hade kunnat gå på halva tiden men istället fick vi sitta i ett varmt rum och halvsova. Fast nu har jag ju gått kursen i alla fall.

Nu blir det iväg på drillningens avslutningsfest hos Louise.

Körkortstillståndskurs.

Pluggande gick ju inte riktigt så bra som jag hade tänkt men nu har jag i alla fall börjat.

Om någon minut åker jag iväg på körkortstillståndskurs för elev och handledare. Det är lika bra att ha gått kursen så att det är fritt fram att övningsköra. Hjälp! Jag får snart köra på vägarna. Nu börjar jag känna mig gammal igen...

Berättar om hur kursen var sen!


Plugg....?

Nu sitter jag här... igen... Jag har skullat plugga flera gånger den här veckan men än så länge har det aldrig blivit av. Det finns ju så mycket roligare saker att göra.

Men nu ska jag ta tag i pluggandet för i helgen vill jag vara ledig och på måndag måste arbetena vara klara... (Jag är ganska långt ifrån klar).

Sista skoldagen den här veckan!

Härligt med bara tre skoldagar på en vecka!

Dagen började med mitt muntliga Np i engelska. Jag kan bara säga att det inte kunde gått bättre! Efter det fortsatte den här väldigt bra dagen. På idrotten hade vi bad och vi fick putta i vår lärare som han hade lovat. Fast han hade ju förberätt sig, och det var ju inte lika roligt då...

Efter det var det Matte, Språk och NO.

På sista lektionen var det klassråd och där blev bara lite snabbinformation och sen fick vi sluta.

Jag stannade kvar på skolan och pratade med Danne ett kort tag men sen skjutsade Annie mig hem.

Oplanerad eftermiddag.

Danne var här i eftermiddags så jag har ju inte riktigt hunnit med något skolarbete. Men jag får väl ta igen det någon annan dag.

fyra lektioner är lagom.

Springandet gick mycket bättre idag så fortsätter jag att förbättra mig i den här takten kanske jag snart har en kondition värd att nämna.

Sen blev det till skolan där dagen började med elevensval. Som vanligt satt jag och Thess och pratade om allt möjligt. Och omöjligt för den delen också.

Efter det hade vi språkval och sen lunch. Då var halva dagen avklarad!

Dagen avslutades med No och So.


Ny vecka, nya tag!



Träning - Ingen drillning den här veckan heller eftersom det fortfarande är uppehåll. Jag har ju börjat springa om mornarna nu så då gäller det väl bara att hålla kvar vid det!

Skolan - Jag har fortfarande en del arbeten kvar men det börjar bli lite lugnare igen.

Vänner/Familj - Jag ska försöka träffa Danne någon dag i alla fall. Emelie har jag inte varit med på evigheter så vi har redan bokat in att vi ska ses på söndag eftersom vi totalt missar vad som händer i varandras liv för tillfället. Sen på fredag blir det fest hos Erika så då ska jag dit och träffa massor med roligt folk. Och på lördag är det barnensdag så det ska jag självklart fira med Thess på Tosselilla. Låter inte som en dum vecka!

Övrigt - Jag är ledig från skolan torsdag och fredag men då har jag redan planer inbokade. På fredagen åker jag nog med pappa upp till Kristianstad och sen kommer dagen att spenderas där.

Bränna skivor.

Dagen började med spanska, matte och svenska. Sen var det dax för lunch och efter det var det So där vi bara såg på film.

På hålan kom Danne till skolan en runda så då pratade jag lite med honom tills lektionen började. På Hemkunskapen lagade vi sommar buffé. Inte så dumt faktiskt. Jag misslyckades inte med någonting.

Sen jag kom hem har jag suttit vid datorn och letat musik. Jag har bränt åtta skivor till Mikael som han kan spela i epan och en till Danne. Men jag bränner väl snart några fler till Mikael...

Morgonpigg!

Nu har Robin lurat i mig en väldigt dum idé med start idag. Vi har kommit överens om att vi ska springa varje morgon vid sextiden. Han ska springa fem kilometer och jag får springa hälfen så mycket. Jag är ju lite latare och har sämre kondition. Men förhoppningsvis tränas konditionen upp också får jag lite träning nu även om drillen har uppehåll.

Som sagt var dt första gången jag sprang idag och det gick ganska bra ändå. Direkt då Robin kommit in (jag kom ju in först) började det ösregna. Lite tur får man ju ha!

Nu ska jag bara fortsätta med att springa så kommer jag snart vara i bikiniform med konditionen på topp!

Lite plugg. Mycket annat.

Jag gick ut i solen för att sola och plugga men efter bara någon minut låg jag och lyssnade på musik istället. Jag solade ungefär en timme men fick inte gjort något pluggand. Menmen, arbetet ska ju inte in förräns imorgon.

Jag hann även drilla en runda också. Det gick ganska bra men det märks att man inte har tränat på länge! Fast idag fick jag reda på att sommarträningen drar igång igen den 1 juli.

När jag var ute och drillade kom Danne. Vi pratade lite och hade gräskrig men sen åkte vi till Eddie där några andra också var. Vi stannade där ungefär en timme men sen åkte vi vidare till Annie.

Nu har jag precis kommit hem och nu ska jag kanske ta tag i pluggandet innan jag går och sätter mig vid tv:n och kolla på gossipgirl.

Inget möte eller kursgenomgång för min del.

Idag skulle jag först på kursgenomgång med drillningen och direkt efter det ett styrelsemöte. Men det blev inte så. Fick ringa och säga att jag inte kom. Jag som verkligen ville träna idag! Har ju inte gjort det på hur länge som hellst.

Fast nu ska jag sitta och göra ett inlämningsarbete som ska vara inne tills imorgon... Också blir det väl ut i solen en runda också!

Ingen filmkväll.

Danne hämtade mig vid sextiden och sen åkte vi och hämtade upp Henrik och sen blev det vidare till Dennis.

Hos Dennis blev det lite pratande och lyssnande på musik men sen körde vi tillbaka till byn och körde runor där resten av kvällen.

Det blev alltså ingen film men det gjorde inte så mycket för jag hade trevligt ändå.

Simrishamn

Idag åkte jag med föräldrarna in till Simrishamn och drygade ett par timmar. Jag gjorde egentligen inte så mycket där men det gjorde ju inte så mycket.

Nu ska jag gå och se tv och sen blir det film kväll hos Dennis ikväll.

Danne ikväll.

Ikväll kommer Danne hit. Det blir väl titta lite på film, lyssna på musik, och prata.. Haha, nej nu ska jag gå och göra något annat.

Skolan..

Dagen började med musik. Alltså var det en bra start på dagen!

På idrotten hade vi vikarie som inte hade en anning om vad vi skulle göra så vi gjorde vad vi var bäst på. Ingenting! Nej men jag och Veronica kom på en riktigt bra idé. Vi fick för oss att bygga sandslott i längdhoppsgropen! Vår fantasi och barnslighet är i alla fall kvar. Sen var det So där vi hade prov/läxförhör och redovisninar.

På engelskan åkte jag och Nicole som sagt hem och sen var det håla.

Dagen avslutades med svenska där vi hade eget arbete.


Skola hemma.

Nu sitter jag och Nicole här hemma hos mig vid vars en dator och gör klart vårt engelska arbete. Vi lyckades övertala Mikael att vi skulle få ha lektionen hemma hos mig istället för att sitta vid en gammal skoldator. Och efter lektionen har vi håla. Lite tvspelande ser jag fram emot!

Håkan och Mikael kom också för ett tag sen men dom gör inget arbete precis. Dom dricker kaffe, som alltid.

Bönder istället för plugg.

Idag hade jag planerat att sätta mig och skriva klart engelska arbetet eftersom det ska lämnas in imorgon och jag har inte ens börjat än! Men så skulle Annie med hem och fixa lite ny musik och då följde ett antal epor med hem. Men att byta en eftermiddag med plugg mot bönderna och tvspel låter ju inte helt fel.

Nu var det ungefär två timmar sen dom åkte hem och istället för att ta tag i arbetet så har jag gjort nästan allt annat. Till och med städat mitt rum! Och sen kom jag på att jag har ett prov imorgon också...

Nej nu ska jag sitta och skriva engelska arbetet ända tills det är helt klart!

Mycket i skolan just nu.

Dagen började med redovisning som faktiskt gick jättebra även om det kändes lite osäkert eftersom jag skrev klart texten på morgonen. Innan jag tog mig till skolan hann jag ha engelska, so och bild här hemma. Jag har jättemycket arbeten just nu och är nästan stressad dygnet runt eftersom jag vägrar ändra på dom idéer jag har.

Efter det var det matte som jag segade mig igenom. Sen på hålan kom Danne förbi så då stod jag där ute och pratade en liten stund. På svenskan arbetade jag vidare med arbetet och även på engelskan var det inlämningsarbetet som gällde. Jag fick reda på hur min uppsatts på nationella provet gick. VG- ! Jag är riktigt nöjd med det betyget eftersom jag gissade på att det skulle gå mycket värre!

På No:n såg vi film och sen avslutades dagen med bild där vi även där hade inlämningsarbete.

Lugn kväll.

Det blev en ganska lugn kväll och vi åkte hem tidigt eftersom det var skola idag.

Alltid då man kommer till framor har hon massa kakor så nu är jag jättetrött på att äta kakor. Fast det är ju inte riktigt ett minus att inte gilla kakor.  Annars så träffade jag en del av mina kusiner som jag inte hade träffat på länge och det var ju trevligt!

Snart Ystad.

Sen jag kom hem har jag mest gått och drygat men snart blir det iväg till Ystad och innan dess ska jag ha hunnit skriva ett helt bild-arbete. Jag är stressad! Ändå sitter jag och bloggar... Fast det är väl svårt att slita sig från sånt som är roligt.

Men ikväll blir det till att fira farmor. Grattis till henne, och även grattis till Emelie som fyller år idag!

Jag får väl se till att fira hennes dag med henne en annan dag!


Skoldagen.

Dagen började med Engelska där vi hade vikarie, efter det var det idrott och sen matte. Vi fick reda på hur våra nationella prov hade gått. Jag fick mvg! Mer nöjd kan jag inte bli!

Sen var det spanska där vi också hade vikarie. Fast vi fick sluta efter 20 minuter.

Näst sista lektionen blev NO där vi såg en film, och dagen avslutades med klassråd.














Man får ju ta dom chanser man har att va i solen!

Hipp-hipp

Jag kan inte låta bli att älska Hipp-hipp. Har båda säsongerna och hela mitt ansikte lyste upp då dom berättade att det skulle komma en tredje!


För övrigt skrattade jag mig igenom nästan hela kvällen ända minuset var att föreställningen var för kort. Men det är väl som dom säger; man ska sluta när det är som roligast. Dumt uttryck enligt mig. Jag hade kunnat sitta där i timmar.


Efter föreställningen gick vi hem till Julia och Tobias. Jag kan bara konstatera att kullersten och klackar inte funkar så bra ihop. Hemma hos Julia och Tobias kollade vi på kvalet till melodifestivalen och efter det åkte jag hem och sov.







Idéen med föreställningen var delvis att leta inspiration till den nya säsongen och alla fick en sån här pin.

Mer kultur.

Om en stund ska jag åka in till Ystads teater. Den är helt klart mysigare än malmös. Men ikväll ska jag inte se någon pjäs, musikal eller liknande. Två personer från hipp hipp-gänget ska dit och underhålla. Jag ser fram emot en rolig kväll med massor av skratt. Kvällen kommer spenderas med familjen och ett par vänner till dom.

Men nu ska jag gå och göra vid mig!

Musik-svergie är inte helt illa ute.

För ett tag sen tyckte jag att svenskarna var totalt efter i R'n'B musik och inte alls höll samma klass som i USA. Fast jag gissar att jag inte letade tillräckligt bra. Nu har jag hittat fem nya svenska artister som håller nästan samma klass som i USA. För att kunna lämna min skrik-musik ett tag så varierar jag nu med dom svenska artisternas låtar!

Gå in och lyssna på hitworks.se!

Malmö opera.

Bussresan upp gick ganska snabbt och bussen stannade precis utan för. Det var en riktigt lyxs och klass-känsla då man gick in i den stora foaljén med trappor som gick upp på från båda sidorna. Som på bal i alla prinsess-sagor. Jag antar att jag gillar då det är så fint och man i alla fall kan drömma sig iväg till att ha ett lyxigt liv.

Sen började föreställningen. Den flöt på ganska bra och blev aldrig tråkig så jag tror att det lyckades ganska bra för att vara min första musikal.

Sen var det paus och man gick ut för att mingla runder med dom personerna man inte hamnade brevid. Jag kunde inte låta bli att skratta lite åt Christian kommentar om hur man visste när man skulle gå in igen. "Dom ringer, precis som dom gjorde då det började." "Ringde det då?". Sen delade dom ut kondomer i pausen också. Eller dom nästan slängde det över en.

Sen var det dax för sista akten som var kortare än den första. Den största applåden blev då två killar pussades och det förvånade mig lite fast det var ganska roligt.

På det hela taget var föreställningen helt okej och jag var glad att jag åkte med.

Sen var det bara en bussresa hem också...








Spring awakening

Spring awakening är en musikal som handlar om ett par ungdomar som lär sig utforska sex. Det utspelar sig för länge sen då alla tjejer skulle ha klänning, storken kom med barnen och man hade pojk och flickskolor. Med andra ord fanns det inget utrymme för sex på den tiden.

Nu börja hela den här musikalen låta väldigt gammal men ett plus var att musiken var lite modernare, även om sången var på svenska.

Huvudpersonerna blir kära och har sex. På den tiden informerade man inte om några preventivmedel eller ämnet över huvud taget för den delen. Pojken skickas till uppfostringsskola och flickan blir mördad av en torped hennes mamma fixar. Svikare är ända orden man kan komma på...

Även homosexuella relationer tas upp och det visar på ett väldigt brett, modernt och aktuellt tänkande då dom satte upp musikalen.



Prov i biologi.

Gissa om jag var nervös inför det här provet!?

Nej, det var faktiskt inte så farligt fast jag brukar inte heller bli så nervös inför prov. Men det kittlade lite i magen eftersom jag inte hade minsta anning om vad provet skulle handla om.
Jag tyckte provet var ganska enkelt och blev lättad när jag såg frågorna. Sen är det bara till att hoppas att det gick så bra som det kändes.

Nu ska jag ta mig ut till bussarna och åka iväg till malmö!

God morgon!

God morgon allesammans!

Haha, det är inte ofta man hälsar på det viset. Idag känner jag mid nästan lite extra morgonpigg. Om ett tag ska jag bege mig iväg till skolan för att ha ett nationellt prov och sen bär det av till malmö opera för att se på teater.  Men nu ska jag fortsätta att göra vid mig och spela musik på högsta volym!

Det här kommer nog bli en riktigt bra dag!

Veckan!



Träning - Ingen träning den här veckan men jag får väl satsa på vardagsmotion så som springa i trapporna i skolan.

Skolan - Jag har tre inlämningsarbete till den här veckan, ett prov i So, en redovisning också den i So och ett nationellt prov i biologi. Med andra ord har jag att göra fast det är ju som sagt mest självständigtarbete och då är det inte alls lika jobbigt. Plus att det inte verkar bli några läxor.

Vänner/ Familj - Jodå familjen har jag redan ren del planer inbokade med den här veckan så den lär jag hinna med! Sen vännerna träffar jag i skolan men jag får ju försöka träffa dom utanför skolan också! Nu för tiden har jag ju en pojkvän som jag också ska hinna träffa.

Övrigt - Imorgon ska jag först in till malmö med skolan och se en teater, spring awakening. Det blir nog faktiskt ganska roligt ändå. Sen på kvällen ska jag till Ystads teater. Men där ska jag inte se på teater utan på några personer ut hipp hipp. Lite underhållning och skratt räknar jag med. På onsdag blir det in till Ystad igen för att fira farmor!

Fjäska lagom!

Jag har insett att jag är ganska manipulativ och brukar få folk (speciellt mina föräldrar) att göra som jag vill. Tänkte därför göra en lite tips-lista i min blogg om hur man bäst övertar någon till det man vill.

 Se till att vara förberedd på dom flesta mot-argument (t.ex. tid, eller pengar)

 Lägg upp ett eget argument till varför du borde få som du vill (vad har du för nytta av det, vad betyder det för dig).

 Nämn något bra du har gjort på den senaste tiden (så ökar chanserna för att dom ser det som en belöning).

 Disskutera ämnet då personen är på bra humör (är den sur funkar nästan ingenting).

 Ha en färdig plan med massor av detaljer så att det inte finns några frågor om vad det är du vill.

 Var ute i god tid! (funkar det inte första gången så...)

Givetvis bode man fråga med ett leende och inte bli sur över ett nej. Ett nej är ju inte alltid ett nej, utan bara ett fördröjt ja.

I drömmarnas värld...

När mamma började intressera sig för min drillning spann min fantasi vidare. Jag brukar ha en förmåga att alltid tänka mig bort...

Idag föll tankarna på drillning. Först var det om jag borde bli tränare, och jag tvekar fortfarande.. Men jag är även bra på att lägga problemen åt sidan... Istället började jag tänka på drillkonventen som är i december. Jag vill verkligen åka! Mamma sa aldrig rakt ut nej men jag kan se det som en uppgift att försöka övertala henne att jag ska få åka iväg dit. Paris i december och drillare från hela världen låter inte helt fel i mina öron! Nu läängtar jag något extremt! Dax att försöka övertala  föräldrarna.

Lugnt i eftermiddags.

Då jag kom hem hamnade jag (ovanligt nog) framför tv:n! Där blev kjag kvar tills mamma kom hem sen åkte jag henne och handlade...

Vid halv fem kom Danne (då hade han kommit hem från skolan och sånt). Resten av eftermiddagen spenderades med honom men vid halv sju, sju tiden åkte han vidare.

Jag hamnade vid datorn och nu har jag suttit och pratat med mamma ett tag. Hon lät nästan intresserad av min drillning ett tag! Igår var vi ju inte riktigt överens om någonting men förhoppningsvis insåg hon att hon hade fel. Om inte annat är jag envis som en åsna.

Kortare dag än planerat!

Skola idag igen. Ingen favorit men idag fick jag reda på att det var vår tidiga måndag eftersom vi var lediga den förra. Inte dåligt det!

Det började med spanska där vi gick igenom lite gramatik. Det var alltså en lektion med någon menig så jag är nöjd. Sen var det matte. Matte är ju som sagt matte, och då blir där inte så stora förändringar. På svenskan var det fritt arbete och det är något av det lugnaste man kan ha eftersom man får sköta sig själv och göra på sitt eget vis.

Dagen avslutades med So där vi hade grupparbete. Jag arbetar med Nicole och har absolut inga klagomål! Hon arbetar på bra, är flexibel och samtidigt rolig. Vi skulle skära i lite papper och gick ner till bilden för att hämta en kniv. Där var lektion så vi fick stå och skära pappret i skyddsrummet. Det är riktigt läsigt! Och jag var inte sen att stirra upp oss så tillslut vågade vi knappt vara kvar där. Skärandet gick för den delen inte heller så bra eftersom kniven var slö. Sax blev det andra alterntivet. Vi fick jobba över lite men nu är hela arbetet klart och vi var riktigt duktiga.

En positiv överraskning var att vi slapp ha hemkunskap. Inte för att det är ett tråkigt ämne men att sluta vid ett tackar man inte nej till precis. Sen var det bara till att bege sig hem.






Skulle jag behöva gömma mig i ett skyddsrum skulle jag inte känt mig säker i den här miljön.
Spökligt!

Ointressant dag.

Idag har det inte hänt så mycket men jag får väl ändå ta och skriva någon rad om dagen. Jag slöade hela förmiddagen och delar av eftermiddagen. Sen åkte jag iväg och träffade några från drillningen. Fick prata lite om hur SM hade varit och så. Jag åkte ju aldrig upp där, och det ångrar jag nu. Fast jag har ju fölljt hela SM via internet. Jag hade nog inte klarat mig utan. Men där var många överraskningar under tävlingen och man kan ju bara fråga sig vad en del höll på med. Dom var ju inte alls i sin vanliga toppform.

Men nog pratat om SM. Jag blev även frågad om jag ville starta en ny grupp till hösten. Och det vill jag! Tror jag i alla fall... Men frågan är om jag vill lägga ner tiden. Jag har ju bara teamet nästa år men det kommer till att bli två träningar i veckan, vilket i för sig inte är så mycket... Men sen beror det på hur mycket helgtid som kommer att gå åt. Förra året hade jag ju fem timmar träning på lördagen och hjälpte Ilinka på någon av hennes söndagsträningar. Jag kan ju bara konstatera att där inte var för mycket ledig tid över. Men Emma trodde inte att vi skulle få helgtid i år vilket var positivt...

Ahh.. vet ju inte alls hur jag ska göra?


Crusing

Det blev ju en trevlig kväll. Kom iväg lite sent och hem lite tidigt men annars var det roligt.

Då jag kom dit så ringde jag och frågade var dom andra var. På andra sidan ystad ungefär... Så det var bara till att börja gå.

När jag kom dit så gick vi nästan tillbaka till där jag hade börjat gå ifrån och sen vände vi och gick till stationen. En trevlig kväll, massa prat och bilar. Jag fick väl vara nöjd med det?

Sen lämnade jag kvar dom andra och åkte hem.

Nu ska jag gå och se en film med Robin och sen blir det sängen för min del.

God natt!

Plugg, plugg och plugg...

Idag har jag varit riktigt duktig på att plugga faktiskt. Jag har ju inte gjort det i veckan precis. Jag har nog fått mer gjort idag än vad jag har gjort hela veckan i skolan. Men nu ska jag gå och göra vid mig innan crusingen ikväll.

Rock eller Dansband?

Eftermiddagen spenderades med Danne. Alltså blev det inget pluggande idag heller. Och vi kom fram till att jag behövde lite ny musik. Fast vi var ju inte helt överens om vilken muskistil...

Men sen åkte Danne vidare och min kväll spenderades vid datorn och tv:n.

Veronica räddade min dag.

Fredag! Fredag! Fredag!

Vår musik var inte ens inställd idag! Dagen började ju riktigt bra i alla fall... Sen hade vi idrott som var helt okej även fast badet blev inställt. Sen var det So där vi hade fritt arbete, som blev helt okej. Jag ritade hela lektionen.

På engelskan fick vi information om teatern på tisdag så där blev inget jobbande och sen var det håla!

Jag och Vera gick iväg och la oss och solade på en gräsplätt mitt i en korsning. Okej, vi hade jacka och jeans, plus att det var molningt. Men vi kunde roade oss med att kolla på bilarna som körde förbi. Också blev det en massa pratande. Vi hann nog gå igenom allt som hände i våra liv just nu. Fast hålan tog ju slut och det var riktigt jobbigt att behöva gå tillbaka till skolan för att ha sin sista lektion...



Databeroende.

Fyra av sex lektioner idag har varit ramför datorn. Alltså har det blivit en ganska lyckad och inte så jobbig dag.

När jag hade slutat åkte jag med Danne hem till mig. Sen blev det lyssna på musik och snacka skit den här eftermiddagen också. Trevligt, trevligt...

Fast nu måste jag snart begrava mig i allt skolarbete som inte blir gjort. Fast jag överlever ju nog.




Misshandel okej?

Nu sitter jag på No lektionen och har precis fyllt i en enkät om våld. Lite ironiskt med tanke på att rektorn på vår skola nästan totalt ignorerat den misshandel som var förra veckan. Känner du dig säker på skolan? Nej. Känner du att du kan få hjälp av lärarna om något skulle hända dig? Nej.

Jag tycker det är riktigt dåligt att rektorn inte tar tag i det. Misshandel borde skolan anmäla direkt men det har ju tydligen inte hänt...

Men nu ska jag fortsätta att ha No och sen är det bara bilden kvar innan jag slutar.

Effektivt!

Vad eftermiddagarna går sakta nu när jag inte har någon träning! Inte för att jag har tråkigt för det men jag börjar inse att träningen tar väldigt mycket tid.

När jag hade slutat skolan gick jag till traffikskolan för att fylla i lite papper om körkortstillstånd. Under tiden jag gick hann jag ringa några personer som jag behövde få tag på och få lite information av. Väldigt effektiv var jag alltså!

Men sen hämtade Danne upp mig och vi åkte hem till mig för att dricka kaffe. En liten stund senare kom även Håkan.

En trevlig eftermiddag men nu får jag nog tyvärr ta tag i lite plugg. Det är dumt att börja slarva veckorna innan betygen sätts.

skoltrött

Idag var det skola igen... Absolut inget roligt hände!

Först Engelskan och idrotten som var ganska lugna. Efter det blev det matte och där arbetade jag inte för mycket. Orkade inte göra något! Det är nog träningens fel att min energi är borta.

Efter det blev det spanska där vi körde hänga gubbe. Jag lärde mig ju ingenting så den lektionen var onödig. Sen fick vi läxa också. Hade vi gjort den på lektionen och sen fått sluta hade jag sett mer nytta med att va där.

Dagen avslutades med No och sen klassråd. Mest rolig information som togs upp där... Avslutningen tillexempel!

fler killkompisar än tjejkompisar?

Idag var Danne och Henrik här på kaffe. Ingen ovanlighet direkt men trevilgt ändå. Jag har nog snart fler killkompisar än tjejkompisar. Fast det är i för sig inget negativt för killar brukar snacka mindre skit och det skadar aldrig att lära sig extra om bilar. Fast tjejkompisarna är det ju inte så mycket som slår så jag får nog inte glömma bort dom...

Ett kort inlägg om dagen.

Dagen började med skolan och då jag kom dit fick jag reda på att min första lektion var nationella prov i matte. Inte det bästa då man är trött... Sen hade vi 15 minuter språk som var helt onödigt och efter det lunch.

Sen var det No och dagen avslutades med So.

Ganska kort dag och tur var det!

Måndag igen och en ny vecka.



Träning - Allt med träning ligger på hyllan just nu eftersom det är träningsuppehåll också är jag jätteförkyld. Men jag får se om jag tar mig in till Malmö någon av dagarna till helgen och kollar på SM.

Skolan - Jag har att göra och ett Np den här veckan.

Vänner/ Familj - Jag har nog ganska gott om tid för vännerna så jag får väl passa på.

Övrigt - På lördag blir det crusing i Ystad och med vem är inte riktigt bestämmt än men det blir säkert trevligt.

Sjukling.

Nu är jag extremt förkyld. Tur att jag inte behövde gå i skolan idag i alla fall..

Dagen har spenderats i Ystad också har jag läst lite i boken som jag har i svenska-arbetet. Jag handlade nästan ingnting i Ystad och var allmänt trött. Det är så tråkigt att vara sjuk och jag har ju inte riktigt orkat att blogga något inlägg under dagen.


Förkylning!

Sen jag kom hem från dopet har jag bara legat i sängen och kollat på tv. Jag har varit riktigt förkyld hela dagen också. Riktigt tråkigt eftersom jag inte orkar göra något.

Jag och Robin fick för oss att vi skulle se hela Mumien-serien. Det blev inte så lyckat eftersom vi bara hitade 3:an och vi har ingen anning om vi har gjort av ettan och tvåan. Men trean såg vi i alla fall och den är fortfarande riktigt bra.

Nu blir det mer tv och sen sängen för min del.


Dop.

Morgonen började med att direkt gå upp och göra vis sig för klockan tio skulle mitt kusinsbarn döpas. Kyrkan var inte riktigt det roligaste och jag satt mest och halvsov och fotade lite.

Sen åkte vi vidare för att äta och prata massa. Samuel (barnet som döptes) sov större delen av tiden vi var där. Fast det fanns ju massa andra småttingar som sprang rundor överallt! Och idag har jag åkte både rutschkana och gungat!

    

En runda med eporna.

På kvällen kom Henrik, Danne och Lenny hit och drack kaffe. Fast efter ett tag begav vi oss ut och körde rundor med resten av eporna. En trevlig kväll som avslutades tidigt för min del eftersom dom andra skulle iväg på någon fest i Borrby vid tio. Jag kände inte riktigt för att fest ikväll...

Då jag kom hem blev det godis framför tv:n och nu blir det sängen.



Soooligt!

Nu har jag precis kommit in efter att ha legat och solat i trädgården nästan fyra timmar. Jag bli i för sig inte brun men det är skönt att ligga och sola och om jag har tur så kanske jag får någon färg innan skolavslutningen.
Men nu ska jag hoppa in i duschen!

Sovmorgon.

Idag låg jag kvar i sängen ända till halv nio... Vaknade dock tidigare men var för trött för att gå upp då. Sen har jag läst ett tag och nu ska jag gå och fixa frukost till mig.

Idag har jag nog inga speciella planer för dagen men det kan vara skönt att bara ta det lugnt.

Tv-spel.

Nu har bönderna åkt hem och nu kommer dom nog inte mer ikväll tror jag. Det är i alla fall inte min födelsedag längre. Vi har roat oss med tvspel i några timmar och den sista tiden låg alla och halvsov på soffan. Men nu ska jag gå och ta bort sminket och sen ska jag sova.

Sov sött!

Bönderna borta.

Nu åkte bönderna precis iväg men jag vet inte riktigt om dom kommer igen. Dom skulle i alla fall ut och åka en runda. Så nu sitter jag och underhåller mig vid datorn. Jag får snart gå och byta om till något annat för en fodralklänning och ett halvt kilo smycke är inte det bekvämaste, också har jag haft det sen klockan tolv idag. Nej, jeans och linne är tio gånger bättre när man ändå bara sitter framför datorn!

Men nu kom Henriks epa så nu får jag igen...

Planerna för ikväll klara.

Jaha, då vet jag vad jag ska göra ikväll. Om några minuter kommer Christian, Henrik och Annie hit så då lär jag nog mest sitta och prata bort kvällen.

Men nu får jag gå och koka kaffe! (Och jag som skulle lära mig dricka det innan jag blev 16, enligt Håkan. Det lyckades inte bra!)

Mer städning.

Det sämsta med att fylla år är nog all städning som måste göras innan och efter... Jag har faktiskt varit duktig och hjälpt till även innan och efter idag... Så nu är jag helt slut!

Nu vet jag inte riktigt vad kvällen bjuder på med det blir säkert något!

Gäster

Nu har hustet tömts på folk men vi har haft nästan hela släkten här i eftermiddag och jag har inte haft tid att blogga något. Men det kan jag ju ta igen nu.

Emelie kom också och firade min födelsedag och vi satte oss och spelade guitar hero ett bra tag men sen var vi även sociala och åt tårta.










Riktigt fint väder blev det också!

Jag blir inte gammal för att jag blir äldre.

Mina kusiner kom och hälsade på och grattulerade mig och Robin nu på förmiddagen och alla tre småttingarna var med. Samuel är fortfarande ganska lugn eftersom han inte kan krypa än, men Oliver och Lovisa springer runt hela tiden och kan aldrig sitta still. Lovisa pratar även lika mycket som jag.

I förmiddag har jag, Oliver och Lovisa lekt med bollar, lekt kurragömma och klättrat i träd! Jag som började känna mig gammal innan har helt släppt den tanken.

Jag har städat!

Jag städar inte allt för ofta, eftersom det är mamma som brukar sköta den biten. Men nu har jag till och med hjälpt till mer än vad jag hade behöver. Jag har även hunnit hoppat i duschen och nu håller jag på att sminlka mig. Fast jag tog en liten paus för att slänga in ett inlägg. Men nu får jag väl fortsätta...

God morgon!

Jag vaknade redan vid fem idag men fick tvinga mig att ligga kvar tills halv åtta då mamma och pappa kom in och väckte mig och sa grattis. Det är alltid roligare att bli väckt på sin födelsedag än själv gå och väcka hela huset. Men sen dom hade väckt mig (trots att jag redan var vaken) så gick jag och väckte Robin och sa grattis till han. Det är alltid roligt att väcka honom för han är oftast morgontrött.

Sen blev det öppna lite presenter och efter det frukost!

Nu ska jag göra vid mig och städa lite innan gästerna kommer...

Inget bål.

Det blev inget bål ikväll för det blåste för mycket men annars var kvällen trevlig. Vi grillade korv och drack varm oboy. Mumsigt! För övrigt så var vi vid en sjö och hade vattnet bara varit fritt från grodor och lite varmare hade jag nog hoppat i. Fast grodor är inte så mysiga, men dom kvackade hela kvällen!

Sen jag kom hem har jag pratat lite med mamma och pappa om hur deras kväll var och den hade tydligen också blivit riktigt lyckad!











Nu ska jag gå och lägga mig! Sov gott!