Hjälp att få?
Många vet inte vart dom ska vända sig för att få hjälp med en ätstörning och få personer vågar ta kontakt med någon som lider av en ätstörning. Om man misstänker att någon har en ätstörning undviker man ibland att ta kontakt med personen eftersom man är rädd för att göra fel. Men det bästa är faktiskt att prata med personen direkt eftersom den redan känner sig isolerad eftersom den ofta har skuldkänslor över sitt beteende. När man pratar med någon som lider av en ätstörning är det viktigt att aldrig fokusera på bilder eller grafiska beskrivningar av den drabbades kropp. Det är även viktigt att inte ge exempel på hur andra har gjort eftersom det kan användas som en perfekt bruksanvisning för den drabbade. Om man väljer att konfrontera någon med ätstörningar är det viktigt att ha med sig information om var den drabbade kan få hjälp så att man inte bara skapar oro och sen inte erbjuder någon hjälp. Det år också viktigt att stötta den drabbade eftersom få klarar att bli friska utan att ha något stöd.
ABK
ABK står för Anorexi/Bulimi-kontakt och det är en riksförening som jobbar förebyggande mot ätstörningar. ABK har idag mentorer över hela landet och mentorerna har ofta själv erfarenhet av sjukdomen men har varit friska sen minst två år tillbaka. ABK ordnar förebyggande projekt för barn, ungdomar, lärare och föräldrar. Ett sätt att förebygga ätstörningar är genom Bodytalk då man ordnar en workshop för undomar om självkänsla och skönhetsideal. Ett annat sätt är att anordna föreläsningar där man informerar om ätstörningar och hur man kan hjälpa till. ABK har även samarbete med idrottsanläggningar och hjälper dom att utforma en policy för att förebygga ätstörningar. ABK jobbar också för att stödja personer med ätstörningar och deras anhöriga. ABK har en egen medlemstidning som heter insikt.
KÄTS
KÄTS står för kunskapscentrum för ätstörningar och är ett företag som forskar om sjukdomen. KÄTS letar hela tiden efter ny kunskap om ätstörningar och håller i en del utbildningar om sjukdomen.